تبلیغات
***طب سنتی یعنی احیای سلامت*** - مطالب هفته اول شهریور 1389
***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











  آنفلانزای بزی نیست ؛ اما خطرناك است
با گذشت چندین ماه ازبروز نوع جدید آنفلانزا یعنی آنفلانزای نوع آ و همه گیر شدن آن در بسیاری از كشور های دنیا ، اخیرأ رسانه ها از وقوع بیماری دیگری خبر دادند . بیماری " تب كیو " كه به غلط به آنفلانزای بزی معروف شده است .


  این بیماری غالبأ بدون نشانه های درمانگاهی است ، هرچند میتواند باعث سقط جنین در گوسفند و بز و علائم شبیه آنفلانزا در انسان شود . بنابراین یك بیماری زئونوز واقعی به شمار می آید . شیوع این بیماری درسال های اخیر در هلند افزایش چشمگیری داشته است . در سال 2006 میلادی تعداد 168 نفر، سال 2007 حدود یك هزار نفر و در سال 2009 حدود دوهزار و سیصد نفر در آن كشور مبتلا شده اند . تعداد مرگ و میر در سال 2009 شش نفر بوده است . همچنین بیماری ( آلودگی ) در بلژیك و تعداد دیگری ازكشورهای اروپایی مانند سوئد ، دانمارك ، لهستان ، سوئیس و همچنین عمان و ... و جود دارد . تب كیو ، اكنون در پوشش خبری رسانه های دنیا است . اما تعیین تعداد دقیق مبتلایان كاری بس دشوار است . تب كیو یكی از بیماریهای مشترك بین انسان وحیوان است كه دراثر  باکتری كوكسیلا برونتی ایجاد میشود . تب مجهول ،  پنوموریكتزیوز ، تب كشتار گاه ، آنفلانزای بالكان ، گریپ بالكان ، ریكتزیوز ریوی نام های دیگران این بیماری هستند .
و قو ع
این بیماری گسترش جهانی دارد ، اما بصورت انفرادی و به ندرت رخ می دهد . تعداد كمی از كشورهای آسیایی در گیرتب کیو می باشند ، اما در آمریكا ، كانادا و كشورهای اروپایی بیش تر دیده می شود . در سال 1999 ، بیماری تب كیو بعنوان یك بیماری "  گزارش كردنی " در ایالات متحده آمریكا اعلام شد ، اما گزارش این بیماری در بسیاری از كشورهای دیگر ، ضروری نیست . وقوع بیماری در حیوانات و انسان بیش از میزان ثبت شده است ، زیرا بسیاری از افرادی كه آلوده می شوند ، نشانه های درمانگاهی بیماری رانشان نمی دهند . بسیاری از موارد خفیف بوده ، نشا نه های درمانگاهی مظنون كننده محدود هستند و آزمایشگاههای مجهز برای تشخیص تب كیو بسیار كم می باشند .
سبب شنا سی
عامل تب كیو ، نوعی ریكتزیا به نام کوکسیلا بورنتب است . بر خلاف بقیه ریکتزیاها ، این باكتری به گرما ، خشك كردن و بیش تر ضد عفونی كننده های رایچ ، مقاوم است ، این ویژگی سبب می شود ، باكتری به مدت طولانی در محیط بیرون زنده بماند . كوكسیلا برونتی در خاك و مواد آلوده مانند بستر ، پشم و گردن و خاك ، ماه ها وحتی سال ها دوام می آورد . پاستوریزاسیون به طور مؤثر این ریكتزیا را نابود می سازد . این ریكتزیا توانایی جایگزینی در رحم ، جفت ، پستان ها و گره های لنفاوی فوق پستانی و منبع آلودگی را در حین زایمان فراهم می كند .
مخزن
گاو ، گوسفند، بز، مخازن اصلی كوكسیلا برونتی می باشند . آلودگی با این ریكتزیا ، درسایر حیوانات اهلی و حیوانات خانگی دیده می شود. كوكسیلا برونتی معمولا سبب بروز نشانه های درمانگاهی در این حیوانات نمی شود ، اما سقط جنین در گوسفند و بز را به آلودگی با كوكسیلا برونتی نسبت می دهند .
راه های انتقال بیماری
این باكتری در شیر ، ادرار و مدفوع حیوا نات آلوده دفع می شود . به خصوص ، در هنگام زایش ، مایعات جنینی و جفت به شدت آلوده به عامل بیماری می باشند . حیوانات و انسان معمولا از راه ورود این باكتری با استنشاق هوای حاوی گرد و غبار آلوده دامداری به مواد خشك جفت ، مایعات جنینی و فضولات حیوانات گله آلوده ، آلوده می شود . بیش تر افراد در برابر بیماری بسیارحساس هستند و با ورود تعداد اندكی باكتری آلوده می شود . انتقال آلودگی از راه خوردن شیر آلوده ، به دنبال آن استفراغ و استنشاق مواد غذایی آلوده ، كمتر رایچ است ، دیگر راه های انتقال این بیماری به حیوانات و انسان ، ازجمله گزش كنه و انتقال انسان به انسان ، نادر است .
وقوع بیماری درحیوانات و انسان بیش تر از میزان ثبت شده است ، زیرا بسیاری ازافرادی كه آلوده می شوند ، نشانه های درمانگاهی  بیماری را نشان نمی دهند ، بسیاری از موارد خفیف بوده ، نشانه های درمانگاهی مظنون كننده ، محدود هستند و آزمایشگا های مجهز برای تشخیص تب كیو بسیاركم می با شند.
نشانه های درمانگاهی در حیوانات
در موارد آلودگی شدید در گوسفند و بز، سقط جنین همراه با بی اشتهایی در اواخر دوران آبستنی رخ می دهد . براساس برخی گزارش ها ، در گاو نیزگاهی سقط و نازائی به وقوع می پیوندد . ضایعات قابل توجهی وجود ندارد .
نشانه های درمانگاهی در انسان
فقط در حدود نیمی از افرادی كه به كوكسیلا برونتی آلوده می شوند ، نشانه های درمانگاهی بیماری را نشان می دهند . اغلب موارد حاد تب كیو با شروع ناگهانی یك یا چند نشانه زیر آغازمیشود : تب بالا ( تا 104 – 105 ، درجه فارنهایت ) ، سردرد شدید ، ناراحتی و بی قراری عمومی ، درد عضلانی ، پریشان حالی ، گلودرد ، لرز ، تعریق ، سرفه خشك ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، درد شكم و درد قفسه سینه . تب معمولا 1 تا 2  هفته طول می كشد . كاهش وزن ، محتمل و مدتی باقی می ماند . در 30 تا 50 درصد از بیماران مبتلا به عفونت دارای نشانه های درمانگاهی ، پنومونی ایجاد میشود . علاوه بر این ، نتایج تست های عملكرد كبد بیش تر بیماران ، غیر طبیعی است و برخی بیماران ، به هپاتیت مبتلا می شوند .  به طور كلی ، بیش تر بیماران ، بدون درمان ، ظرف چند ماه بهبود و سلامتی كامل خود را باز می یابند . فقط 1تا 2  درصد افراد مبتلا به شكل حاد تب كیو، در اثر بیماری تلف می شوند .
 شكل مزمن تب كیو –  كه با عفونتی كه به مدت بیش از 6 ماه است ، شناخته می شود – شایع نیست ، اما خطرناك تر است . بیماران مبتلا به شكل حاد تب كیو ممكن است درست یك سال تا حتی 20 سال پس از آلودگی اولیه ، شكل مزمن بیماری را بروز بدهند . یكی از عوارض جدی شكل مزمن تب كیو، آندوكاردیت است كه معمولا دریچه های آئورت و كمتر دریچه میترال را مبتلا می كند . بیش تر بیمارانی كه دچار شكل مزمن تب كیو می شوند ، بیماری دریچه های قلب یا سابقه پیوند عروقی دارند . گیرندگان پیوند ، بیماران سرطانی و افراد مبتلا به بیماری مزمن كلیوی نیز در معرض خطر شكل  مزمن تب كیو هستند . 65 درصد مبتلایان به شكل مزمن تب كیو ، در اثر بیماری تلف می شوند.
دوره كمون تب كیو ، بسته به دز آلودگی اولیه ، متفاوت است . دز زیاد ، سبب كوتاه تر شدن دوره انكوباسیون می شود . بیشتر بیماران ظرف 2 تا 3 هفته پس از آلودگی ، بیمار می شوند . بیمارانی كه به طور كامل بهبود می یابند ، تا پایان عمر ، در برابر آلودگی دوباره ، ایمنی پیدا میكنند .
تشخیص
از آنجا كه نشانه های درمانگاهی تب كیو ، اختصاصی نیستند ، تشخیص دقیق ، بدون بهره گیری از روش های آزمایشگاهی مناسب ، دشوار است . نتایج برخی تست های آزمایشگاهی رایج به همراه نشانه های بالینی و اپیدمیولوژیك ممكن است سبب مظنون شدن به تب كیو شود . به عنوان مثال ، شمارش پلاكت ها ، زیرا افراد مبتلا به تب كیو ممكن است ترومبوسیتوپنی گذرایی نشان دهند . تایید تشخیص تب كیو نیازمند انجام تست سرمی برای تشخیص وجود پادتن ضد پادگن كوكسیلا برونتی است . دربسیاری از آزمایشگاه ها ، سنجش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم (IFA) مطمئن ترین و رایج ترین روش مورد استفاده است . همچنین كوكسیلا برونتی را می توان با استتفاده از رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی و روش های تشخیص DNA در بافت های آلوده شناسایی كرد.
بیماری تب كیو گسترش جهانی دارد ، اما بصورت انفرادی و به ندرت رخ می دهد . تعداد كمی از كشورهای آسیایی درگیر تب كیو می باشند ، امادر آمریكا، كانادا و كشورهای اروپایی بیش تردیده می شود .
درمان
داكسی سیلین درمان انتخابی برای موارد حاد تب كیو است . چنانچه درمان آنتی بیوتیكی ظرف 3 روز اول بیماری آغاز شود ، بیش ترین اثر را خواهد داشت . اغلب داكسی سیلین ، به میزان 100 میلی گرم ، دو بار در روز ، به مدت 15 – 21 روز تجویزمی شود . ثابت شده است كه كوینولون ها در محیط آزمایشگاهی برعلیه كوكسیلا برونتی اثر دارند و پزشك میتواند آنها را تجویز كند . در صورت عود بیماری ، درمان باید تكرار شود . درمان موثر آندوكاردیت شكل مزمن تب كیو بسیار مشكل تراست و اغلب باید از چندین داروی مختلف استفاده شود . دو پرتوكل های درمانی مختلف ارزیابی شده است :
1 ) داكسی سیلین همراه با كینولون ها به مدت حداقل 4 سال.
2 ) داكسی سیلین همراه با هیدروكسی كلروكویین به مدت 5 ، 1 – 3 سال .
 پروتكل درمانی دوم كمتر منجر به عود بیماری می شود ، ولی نیازمند معاینه روتین چشم برای تشخیص تجمع كلروكوین است . دربرخی موارد آندوكاردیت ناشی از كوكسیلا برونتی ، انجام عمل جراحی برای برداشت دریچه های آسیب دیده لازم می شود .
پیشگیری
شیوع بیماری تب كیو ، عمدتا ناشی ازتماس شغلی دامپزشكان ، كارگران كشتارگاه های دام و صنایع گوشت ، كارگران گوسفندداری وگاوداری ها ، دامداران ، و پژوهشگران با تاسیسات و تجهیزات اماكن نگهداری گوسفند ایجاد می شود . تلاش برای پیشگیری و كنترل باید در درجه اول بر این گروهای در معرض خطر و محیطهای فوق متمركزشود. برای پیشگیری و كنترل تب كیو باید اقدامات زیر به مورد اجرا گذارده شود :
* آموزش توده مردم درباره مخازن آلودگی ومنبع بیماری .
 * دفن جفت ، مایعات و پرده های جنینی ، جنین های سقط شده به روش مناسب ، در اماكن نگهداری و پرورش گوسفند و بز .
* محدود كردن تردد انسان ها به دامداری های آلوده و آزمایشگاهها .
* مصرف شیر و فراوده های لبنی پاستوریزه .
* واكسیناسیون ( درصورت امكان ) پژوهشگرانی كه با گوسفندان باردار یا كوكسیلا برونتی زنده سروكار دارند .
* قرنطینه دامهای وارداتی .
* گوسفنداری ها باید دور از مناطق پرجمعیت استقرار یابند. حیوانات باید به طور منظم از نظر پادتن های ضد كوكسیلا برونتی آزمایش و اقداماتی برای جلوگیری از جریان هوا به سمت سایر منا طق به مورداجرا گذارده شود .
* مشاوره پزشكی برای افرادی كه در معرض بیشترین خطر ابتلا به شكل مزمن تب كیو قراردارند ، به ویژه افراد مبتلا به بیماری دریچه های قلب یا افراد دارای سابقه پیوند عروقی .
واكسنی برای تب كیو تولید شده و با موفقیت برای ایمن سازی مشاغل پر مخاطره در استرالیا به كار گرفته شده است . بااین حال ، این واكسن به صورت تجاری ، درایالات متحده آمریكا دردسترس است . افرادی كه تمایل به واكسیناسیون دارند ، باید ابتدا برای تعیین تا ریخچه تماس با كوكسیلا برونتی ، تست پوستی شوند . افرادی كه تماس قبلی داشته اند ، به دلیل احتمال بروز واكنش های شدید موضعی در محل تزریق واكسن ، نباید واكسینه شوند . نوعی واكسن نیز برای استفاده در حیوانات تولید شده است ، اما در ایالات متحده آمریكا در دسترس نمی باشد .
اهمیت بیماری از نظر بیوتروریسم
كوكسیلا برونتی عامل بسیارعفونی است كه در برابر گرما و خشك شدن ، به نسبت مقاوم است . این باكتری می تواند از راه هوا ( هوابرد ) منتقل و توسط انسان استنشاق شود . یك باكتری كوكسیلا برونتی می تواند سبب بروز بیماری در یك فرد حساس شود . این عامل می تواند در جنگ های بیولوژیك توسعه و استفاده شود و یك تهدید بالقوه تروریستی به شمار می آید . 





نوع مطلب : بیماری ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
سه شنبه 2 شهریور 1389

768678676575

شیوع بیماری “تب کیو”( Q Fever )   که به غلط به آنفلوانزای بزی معروف  شده ، در هلند بیش از ۲ هزارنفر را بیمارکرد و حداقل شش نفر را کشت. مقامات هلندی برای کمک به پیشگری از گسترش این بیماری،‌ اعلام کردند که همه بزهای آلوده را خواهند کشت.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  انتقال “تب کیو”، درفرآیند تولد حیوانات درگیر این بیماری است که خطر اولیه انتقال باکتری این بیماری را به دنبال دارد.

علایم این بیماری در ابتدا به آنفلوآنزای فصلی مانند سردرد شدید، لرز، عرق، گرفتگی عضلات، اسهال و کاهش ضربان قلب، شباهت دارد.

پزشکان می گویند: حالت حاد “تب کیو”، موجب کشش مزمن عضلات می شود که می تواند تا دو سال نیز ادامه یابد، اما نشانه اولیه این بیماری “کوفتگی” است.

اکثر حیوانات می توانند ناقل این بیماری باشند، اما ناقل اولیه این بیماری در هلند به انسان،‌ بز بوده است.

پایگاه اطلاع رسانی مرکز کنترل بیماری ایالات متحده پیشتر با انتشارگزارشی دراین زمینه اعلام کرد: تب کیو، اکنون در پوشش خبری رسانه های دنیا است، اما تعیین تعداد دقیق مبتلایان کاری بس دشوار است.

این مرکز افزود: تاکنون، تعداد مبتلایان درایالات متحده مشاهده نشده است.

این گزارش حاکی از آن است که احشام، گوسفندان و بزها، منبع اولیه “تب کیو” هستند، اما بیماری در میان دیگر چهارپایان و حیوانات اهلی نیز، مشاهده شده است.

این بیماری معمولا دراین حیوانات، عامل بیماری های بالینی نیست،‌ اما سقط جنین در گوسفند و بز می تواند نشانه ای از وجود این بیماری باشد.

این پایگاه خبری می افزاید: ارگانیسم های باکتریایی در شیر و فضولات حیوانات آلوده در ابتدا خطرساز هستند، اما بیشترین تعداد ارگانیسم ها در فرآیند زایش حیوانات در آنفلوآنزای آمیبی و جنینی است.

این گزارش می افزاید: در مراحل ابتدایی این بیماری، با آنتی بیوتیک و قابل درمان است.

بر پایه این گزرش افرادی که در ارتباط نزدیک با حیوانات مبتلا هستند مانند کارگرانی که با احشامی مانند بز کار می کنند، کارگران فعال در فرآیندتولید گوشت، مزرعه داران دارای احشام، دامپزشکان و محققان روشهای نوین خانه سازی گوسفندان واحشام درزمره افرادی هستند که بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به این بیماری رادارند.

تب کیو یا آنفلوآنزای بزی یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که گسترش جهانی دارد و با رعایت ضوابط بهداشتی، سلامت انسان را تهدید نمی کند.
 تب کیو  ( Q Fever ) یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان محسوب می شود که گسترش جهانی دارد. عامل آن باکتری کوکسیلابورنتی (Coxiella burneti) (ریکتزیا دیاپوریکا، ریکتزیا بورنتی)  است و منشا اصلی آن گاو، گوسفند و بز است.

این باکتری ارگانیسم مقاومی است؛ به‌طوری که به‌مدت ۷ تا ۱۰ روز در دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد در پشم گوسفندان و به‌مدت بیش از یک ماه در گوشت تازه و به‌مدت ۴۰ ماه در سرشیر، زنده می‌ماند.در حالی که عامل بیماری آنفلوانزای نوع آ کاملا ویروسی است.

آلودگی در سایر حیوانات اهلی و حیوانات خانگی نیز دیده می شود. در حیوانات معمولا آلودگی باعث بیماری بالینی نمی شود اما در گوسفند و بز ممکن است سقط جنین اتفاق افتد.

اهمیت این بیماری بیشتر به علت مشترک بودن آن است. این باکتری با شیر، ادرار و مدفوع حیوانات آلوده دفع می شود، به خصوص در زمان زایش، جفت و مایع جنینی دامهای آلوده به شدت به عامل بیماری مذکور آلوده است. این باکتری در مقابل گرما، خشکی و بیشتر مواد ضدعفونی مقاوم است. اغلب انسانها در مقابل بیماری بسیار حساس هستند و با ورود تعداد اندکی باکتری به بدنشان از راه تنفسی و استنشاق ذرات آلوده بیمار می شوند.

علایم بیماری در انسان

لازم به ذکر است علائم تب کیو شبیه علائم آنفلوانزا است . گرچه علائم بیماری در دام با سقط جنین همراه است ولی در انسان علائمی شبیه آنفلوانزا ایجاد خواهد کرد؛ به‌طوری که بیماران همان تب بالای ۴۰ درجه، ضعف، گلودرد، سردرد، گرفتگی عضلات، سرفه‌های خشک و حتی در برخی از افراد اسهال و استفراغ، درد شکم و درد در ناحیه سینه را تجربه خواهند کرد.

علاوه بر این همانطور که منشأ این بیماری باکتریایی است، آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل تتراسایکلین یا داکسی سایکلین در بهبودی آن مؤثر است. البته به عقیده کارشناسان در رفرنس‌ها و منابع پزشکی گزارش شده که این بیماری حتی یک تا ۲ درصد مرگ نیز به همراه دارد. همچنین دوره نهفتگی بیماری نیز بستگی به تعداد عامل عفونی که وارد بدن می‌شود دارد و معمولا بین ۲ تا ۳ هفته است.

البته تنها نصفی از افرادی که آلوده می شوند، علایم بالینی نشان می دهند. در موارد حاد بیماری، یک یا چند نشانه اعم از تب بالا، سردرد شدید، بی حالی، درد ماهیچه ها، پریشان حالی، گلودرد، لرز، تعریق، سرفه خشک، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکم و درد سینه دیده می شود.

مخازن اصلی، گوسفند و بز

«این بیماری، نوعی بیماری شغلی به حساب می‌آید و کسانی‌به‌آن‌مبتلا می‌شوند که تماس مستقیمی با حیوانات داشته‌باشند؛ نظیر کشاورزان، دامپزشکان و کارکنان کشتارگاه‌ها ولی با وجود این گاهی تماس غیرمستقیم با حیوانات آلوده هم باعث بروز بیماری شده مثلا در کسانی که از گرد و غبار ناشی از عبور گله‌های آلوده استنشاق کرده‌اند.»  مخزن بیماری تب Q، گاو، گوسفند و بز است و در همه حیوانات حتی حیوانات خانگی هم دیده می‌شود. البته مخازن اصلی همان گوسفند و بز هستند.

علایم بیماری در دامها

اما در صورتی که بیماری در یک منطقه تازگی داشته باشد و دامها از قبل ایمنی نداشته باشند، ممکن است تعدادی از دامها سقط کنند.

پیشگیری از بیماری ( Q Fever )

به طور کلی برای کنترل و پیشگیری از بیماری آموزش توده مردم در رابطه با منبع بیماری، دفن ترشحات، جفت و پرده های جنینی دامها، محدود کردن تردد به دامداریهای آلوده و آزمایشگاهها و استفاده از شیر پاستوریزه و فرآورده های پاستوریزه آن توصیه می شود.

عامل تب Q در ماه‌های فوریه تا می ‌و یا بهمن تا اردیبهشت که فصل زایش گوسفند و بز است، بیشتر دیده می‌شود؛ به‌طوری که اگر دامی با این عامل بیماری روبه‌رو شود، در آن سقط جنین ناگهانی روی می‌دهد. اگر هم سقط اتفاق بیفتد، با توجه به اینکه مایع آمنیوتیک و جفت دفع شده از دام، عامل بیماری زیادی با خود دارد، سبب آلودگی محیط خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه مهم‌ترین راه انتقال عامل این بیماری استنشاق است، اگر این اتفاق بیفتد، بیماری در حد وسیعی پراکنده خواهد شد. اگر این واگیری در حیوانات غیراز زمان آبستنی اتفاق بیفتد، دام ایمنی پیدا می‌کند؛ یعنی دامی که قبلا ایمن شده، حتی اگر در فصل زایش مبتلا به بیماری شود، دیگر سقط جنین را نخواهیم داشت.

مهم‌ترین عامل انتشار بیماری را استنشاق است و عامل بیماری شدیدا به خشکی و گرما مقاوم است و این امر باعث می‌شود که همراه با ذرات گرد و غبار در هوا پراکنده شود و از طریق استنشاق فرد را بیمار کند.

«در مناطق پرورش دام که شرایط غیربهداشتی و یا غیرصنعتی‌دارند نباید تردد کرد. از مراکزی که دام را به‌صورت غیرمجاز نگه‌ می‌دارند خرید دام صورت نگیرد و دامداران درصورت مشاهده سقط جنین در دام، ترشحات و جنین دفع‌شده را در شرایط بهداشتی و با دستکش دفن کنند.»

وضعیت بیماری ( Q Fever )در جهان

کارشناسان معتقدند  که تب Q در تمام دنیا فراگیری دارد و کانون مشخصی را برای آن نمی‌توان نام برد. آخرین موارد ابتلا به این بیماری در هلند گزارش شد که طی آن ۶ یا ۸‌نفر انسان مبتلا جان خود را از دست دادند. البته در سالهای اخیر ابتلا به تب کیو در هلند افزایش چشمگیری داشته است.

در سال ۲۰۰۶ میلادی تعداد ۱۶۸ نفر، سال ۲۰۰۷ حدود یک هزار نفر و در سال ۲۰۰۹ حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر در آن کشور مبتلا به تب کیو شدند که در سال ۲۰۰۹ تعداد مرگ و میر شش نفر بوده است.

بیماری و یا آلودگی در بلژیک و تعداد دیگری از کشورهای اروپایی مانند سوئد، دانمارک، لهستان، سوئیس و همچنین عمان و… وجود دارد.

 تب Q در استرالیا که خیلی از بیماری‌ها وجود ندارد، دیده می‌شود. نخستین مورد بیماری هم در سال ۱۹۳۵ گزارش شد.  در ایران هم پایان‌نامه‌ها و مطالعات زیادی در سال ۵۷ و ۵۸ در مورد تب Q ارائه شد. البته این مطالعات بیشتر در مناطق جنوبی صورت گرفت ولی این بدان معنا نیست که این بیماری فقط در مناطق جنوبی دیده می‌شود، چون هرجا که محل پرورش دام باشد، مکان مناسبی برای انتشار تب Q نیز هست.

اقدامات انجام گرفته در کشور ایران

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کیو اقداماتی نظیر کنترل و نظارت بر واردات و صادرات و ترانزیت دام و فرآورده های دامی توسط پستهای قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور، قرنطینه کردن دامهای وارداتی به کشور به مدت ۱۵ تا ۲۱ روز، تجهیز و تکمیل آزمایشگاههای تشخیصی برای پیشگیری از بیماری، عقد توافق نامه بهداشتی با کشورهای همسایه و انجام بازدیدهای قبل از کشتار، حین کشتار و بعد از کشتار در کشتارگاههای داخل و خارج از کشور انجام گرفته است.

با توجه به اقدامات انجام شده، در صورت رعایت دستورالعمل بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور ایران  جای نگرانی نخواهد بود ولی انتظار می رود هموطنان از کشتار غیر مجاز دام بدون رعایت شرایط بهداشتی پرهیز کرده و در صورت مشاهده هرگونه اقدام غیر بهداشتی مراتب را به ادارات دامپزشکی محل گزارش کنند.





نوع مطلب : بیماری ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
سه شنبه 2 شهریور 1389
گندم جوانه زده
فسفر 1050 میلى گرم درصد. منیزیوم 342 میلى گرم درصد. كلسیم 71 میلى گرم درصد.
براى اینكه بهتر ارزش غذایى جوانه گندم در نظر شما روشن شود كافى است بگوییم كه نان سفید تقریبا داراى 86 میلى گرم فوسفور، 5/0 میلى گرم منیزیوم و 14 میلى گرم كلسیم است .
طرز تهیه جوانه گندم خیلى آسان است . گندم خوب و تازه را (اگر از جاهاى ییلاقى باشد بهتر است ) انتخاب كنید و آن را بشویید و بعد در ظرفى كه آب نیمه گرم دارد خیس كنید و بگذارید بیست و چهار ساعت بماند. بعد آب آن را بریزید و دوباره بشویید و در بشقاب گودى جا دهید و روى آن پارچه مرطوب بگذارید. بعد از دو روز در تابستان و چهار روز در زمستان جوانه هاى كوچك شیرى از آن پیدا مى شود كه همان جوانه گندم است .
گندم جوانه زده را نمى شود كنسرو كرد، باید همان روز مصرف كرد و هر روز دوباره تازه آن را تهیه كرد.
مقدار مصرف جوانه گندم تازه یك تا سه قاشق قهوه خورى است كه باید آن را به تنهایى جوید و با غذاهاى دیگرى مخلوط كرده مصرف كرد.
اگر هر دو یا سه ماه ، پانزده یا بیست روز جوانه گندم تازه تهیه كنید و بخورید به زودى خواهید دید تغییر محسوسى در شما پیدا شده است و شما سالم و با نشاط شده اید.
جوانه گندم ، بى اندازه مقوى و نیروبخش است ولى مصرف آن براى بعضى از كسانى كه فشار خون دارند، منع شده است .
بسیارى از غذاشناسان عصر جدید مخصوصا دكتر گلیورد هاوزر ثابت كرده است كه با تقلیل مصرف گندم كامل امراضى از قبیل : ضعف عمومى بدن ، نرمى استخوان ها، كولیت ، تصلب شرائین ، كم خونى ، یبوست زیاد شده است و بهترین راه مبارزه علیه این بیمارى این است كه غذاى خود را از نان كامل یا طبیعى ترتیب دهیم و یا جوانه گندم را تهیه كرده و با غذاى خود مصرف كنیم . در كتاب گذرنامه براى یك زندگى نوین اثر گیلورد هاوزر جوانه گندم یكى از غذاهاى معجزه گر هاوزر است كه مصرف آن را در موارد بسیارى تجویز و توصیه كرده است و بسیارى از خانواده ها با مصرف آن بهبود یافته و تغییر محسوسى در حالت جسمى و روحى خود مشاهده كرده اند.




نوع مطلب : بیماری ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
سه شنبه 2 شهریور 1389
این ها تله های مشترک یک برنامه غذایی هستند که در روند کاهش وزن خرابکاری می‏کنند.


آیا شما رژیم دارید و وزنتان کم نمی‎شود؟ به احتمال زیاد، برخی اشتباهات رایج رژیم غذایی تناسب اندام‏تان را به هم می ریزد.


متخصصان می گویند: «در حقیقت ممکن است حتی زمانی که شما در رژیم غذایی هتسید، بیشتر از مقداری که فکرش را بکنید کالری مصرف کنید. اغلب بین آن‏چه که ما درمورد وزن کم کردن می‏دانیم و آن‏چه که باید واقعاً انجام دهیم تا وزن کمک کنیم، فاصله وجود دارد».


کسانی که رژیم غذایی را شروع می‏کنند، فکر کردن به برنامه غذایی را متوقف کنند و در عوض به عادت‏های غذایی روزانه که باعث افزایش وزن می‏شود فکر کنند.
شما نمی‏توانید درک کنید که چطور کالری‏ها به سرعت زیاد می‏شوند، یک قاشق سوپ‏خوری اضافه سس سالاد می تواند 75 تا 100 کالری به میزان انرژی دریافتی روزانتان اضافه کند، یک قاشق سوپخوری اضافه کره 102 کالری به آن اضافه کرده و یک بسته چیپس 30 گرمی که با ساندویچ ناهارتان می خورید 162 کالری اضافه به شما هدیه می‏دهد. خوردن در حین پخت و پز روزانتان، با نوشیدن یک فنجان قهوه با کالری زیاد شروع می شود و با خوردن یک بشقاب کوچک شام یا نوشیدن چند لیوان نوشابه (شراب) به اتمام می رسد. این ها فقط تعدادی از عادت های موزی هستند که تلاش تان را در کاهش وزن بی نتیجه می گذارند.

هنوز کالری ها به سرعت می توانند اضافه یا کم شوند. فکر مناسب در مورد اشتباهات رژیم غذایی و یافتن راه های دقیق ورود پنهانی کالری ها در طول روز به رژیم غذاییتان می تواند کاهش وزن واقعی را افزایش دهد.


₪ اشتباه غذایی شماره یک:


مسابقه برای تمام کردن.


هیچ پاداشی برای تمام کردن غذایتان در زمان مشخص وجود ندارد، مگر این که شما برای خوردن یک هات داگ مسابقه داشته باشید. برنامه گیج کننده‏ی خوردن ما منجر به پذیرش بسیاری از عادت‏های نادرست سریع خوردن می‏‎شود.


دکتر تارا گایدس، سخنگوی رژیم غذایی آمریکا گفت: «برای غذا خوردن به شیوه اروپایی، ما به آرامش بیشتری نیاز داریم. ما می توانیم غذایمان را مزه کنیم، همه آن‏ها را بچشیم و قبل از پرخوری نشانه های سیری را به دست آوریم».


₪ اشتباه غذایی شماره 2:


ورجه وورجه کردن هنگام خوردن


محققان نشان دادند کسانی که صبحانه را با ورجه وورجه زیاد می خورند سنگین‏تر از کسانی هستند که صبحانه را آرام می خورند. این تصور غلط است که صبحانه خوردن با ورجه وورجه یا فقط خوردن، کالری‏ها را حفظ می‏کند. حقیقت این است که بیشتر مردمی که کمتر از سه وعده معمولی غذا می خورند، کالری بیشتری در طول روز می خورند.


سعی کنید که در روز 3 وعده غذا بخورید. همیشه روزتان را با یک صبحانه سالم شروع کنید. اما با دقت. انتخاب عاقلانه داشته باشید.


دکتر جووِن لیچن، مشاوره تغذیه و نویسنده کتاب «شام اندک»، گفت: «حتی یک کولوچه با چربی پایین می تواند 400 کالری و 5 گرم چربی داشته باشد».


یک صبحانه سالم باید شامل پروتئین و فیبر باشد. یک تخم مرغ، یک تکه نان گندم ساییده شده برشته و نیمی از یک گریپ فروت که تنها 250 کالری دارد. با این کار احساس سیری خود را تا ناهار حفظ کنید.


₪ اشتباه غذایی شماره 3:


نوشیدن زیاد مایعات پرکالری.


مایعات پرکالری متشکل از الکل، قهوه با خامه و شکر، آبمیوه شیرین، چایی ها و نوشابه ها می توانند برای افزایش وزن با هم همکاری کنند.


تحقیقات اخیر نشان داده است که تقریباً 21 درصد از کالری‏هایتان از نوشابه‏ها است.


دکتر گایدس گفت: «وقتی که شما نوشابه می‏نوشید مایل نیستید که با کمتر خوردن غذایتان کم، زیاد نوشیدنتان را جبران کنید، چون نوشابه تشنگی را برطرف می کند و گرسنگی را از بین نمی برد».


نوشیدنی های پرکالری را با آب، نوشابه بدون قند، شیر بدون چربی، آب سبزیجات و مقدار کمی آب میوه 100 درصد طبیعی، جایگزین کنیم. اگر شما به‏طور معول مشروبات الکلی می‏نوشید نوشیدنیهای سبک را برای نوشیدن انتخاب کنید.


در زیر تعدادی از گروه نوشیدنی های پر کالری آمده است:


ü 360 گرم ماءالشعیر، 160 کالری


ü 240 گرم قهوه با خامه و شکر، 30 کالری


ü 480 گرم چایی شیرین، 160 کالری


ü 360 گرم نوشابه رژیمی، صفر کالری


ü 360 گرم نوشابه گاز دار 150 کالری


₪ اشتباه رژیم غذایی شماره 4:


وعده غذایی با حجم زیاد


متخصصان تعدادی روش برای کمک به شما پیشنهاد می کند تا وسرنوشتتان را هدایت کنید:


ü تعداد لقمه های غذایتان را کم کنید.


ü از بشقاب و فنجان کوچک تر استفاده کنید.


ü به صورت دروه ای وعده‏هایتان را با اندازه‏گیری فنجان هایتان کنترل کنید.


₪ اشتباه غذایی شماره 5:


انتخاب نادرست اضافه کننده وزن


تغییر در اندازه یا سایز نیست، ما همچنین تمایل داریم که رژیم غذایمان مخزنی از سالادها و دیگر غذاهای مورد علاقمان با چربی بالا مانند گوشت ماهیچه، پنیر، ورقه های نازک نان سرخ شده و غذاهایی که خامه فراوان دارند، باشد.


در رستوران فست فوت، مرغ بریان شده و سالاد همیشه بهتر از برگر نیست. لیچن متذکر شد: «همه مربوط به اندازه و عالی بودن آنان است».


برای مثال ساندویچ کیدرگیرل‏کینگ با سس خردل عسلی 450 کالری دارد در صورتی‏که واپر.جی.آر با خردل به جای مایونز تنها 290 کالری دارد. در اِم.سی.دونالدز سالاد امپراطور با مرغ ترد و پوشش خامه، همه همه 490 کالری دارد در صورتی که یک چهارم وزن شده 410 کالری دارد.


₪ اشتباه غذایی شماره 6:


خوردن بدون فکر


«فراموشی خوردن». عمل بردن دست به سمت دهان به صورت ندانسته، در صورتیکه در حال خواندن کتاب یک کیف یا جعبه جلوی تلویزیون قرار دهید در صورتیکه در حال خواندن یک کتاب هستید. می تواند اتفاقی باشد که شما را شاد کند یا با تعدادی لقمه بشقاب غذای فرزندتان را تمام کنید.


گایدس گفت: «در مقابل وسوسه خوردن غذای خودتان و هر کس دیگری مقاومت کنید. به جای فکر در مورد غذاهای بیهوده به کمربندتان فکر کنید»


کالری های وعده‏های کوچک بعضی خوراک سرپایی مورد علاقه‏تان در سهم‏های کوچک را در نظر بگیرید و ببینید چطور وقتی سهم‏ها گوناگون‏اند به سرعت زیاد شوند:


ü 12 تا بادام زمینی 125 کالری دارد.


ü یک اونس از سرخ شده فرانسوی 88 کالری


ü 3 تا کولوچه 160 کالری


ü 15 تا پیراشکی 142 کالری


ü 20 کولوچه سرخ شده 162 کالری دارد.


و شما چطور می‏توانید رژیم غذایی نادرست را پس بزنید؟


گایدس گفت: «اول سعی کنید عادت های همیشگی خوردن بعضی چیزها را ترک کنید تا راحت شوید. سعی کنید یک فنجان چایی یا یک لیوان آب یا یک تکه آدامس بخورید. اگر شما یک غذای متختصر می خواهید تکه‏ای از آن را از کیسه یا جعبه اش خارج کنید».




نوع مطلب : بیماری ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
سه شنبه 2 شهریور 1389
یک عضو آکادمیک چشم پزشکان آمریکا گفت: مصرف سیگار سبب کاهش خون رسانی به چشم و اختلال بینایی را موجب می‌شود.

دکتر "شاهرخ میلان" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: کاهش خون رسانی به چشم به دلیل ایجاد اختلال در رسیدن مواد لازم به عدسی چشم و فاسد شدن آن، سبب ابتلای چشم به بیماری آب مروارید می شود.
وی اظهار داشت: قرمز شدن لبه پلک ها، پف آلود شدن پلک، چروک شدید پوست چشم و زردی چشم ها از دیگر عوارض شایع مصرف سیگار هستند که در سطح چشم ظاهر می شوند.
وی افزود: این امر به دلیل مصرف زیاد ویتامین C موجود در بدن و به دنبال کاهش نسبی آن، مختل شدن کلاژن سازی در پوست و پیری سریع آن عارض می شود.
این جراح و متخصص بیماری های چشم گفت: افرادی که سیگار می کشند، تمام تصاویر را تیره تر و تاریک تر می بینند که البته این نارسایی در دید به دنبال قطع مصرف سیگار و پس از سه هفته کاهش می یابد.



میلان، با اشاره به سن بروز عوارض ناشی از مصرف سیگار در فرد اظهار داشت: معمولا به دنبال مصرف طولانی مدت سیگار (بیش از 10 سال) و در رده های سنی 40 سال به بالا، عارضه های ناشی از مصرف سیگار در فرد بروز می کند.
وی افزود: براین اساس، افرادی که سیگار استعمال می کنند، در صورت کاهش تدریجی دید و بروز اختلال در "دید رنگ" باید به چشم پزشک مراجعه کنند.
وی، با اشاره به راه های پیشگیری از بروز این عوارض در بینایی، یادآور شد: قطع فوری مصرف سیگار، مصرف ویتامین های آنتی اکسیدان همچون ویتامین E و C در پیشگیری از ابتلا به این عوارض در بینایی نقش موثری دارند.




نوع مطلب : بیماری ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
سه شنبه 2 شهریور 1389


( کل صفحات : 4 )    1   2   3   4   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML: