***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











كلیات گیاه شناسی

عناب درختی است كه ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریك است و نوعی دیگر بصورت كج و معوج بالا می رود .

عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد .

برگهای این درخت كوچك ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن كوچك و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت كه عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ ودارای یك هسته است .

طعم عناب كمی شیرین است

تركیبات شیمیایی:

عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد .

خواص داروئی:

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است .

1)عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد  نرم كننده سینه است

2)ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید

3)ادرار را زیاد می كند

4)عناب آرام كننده اعصاب است

5)خون را تمیز می كند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بیخوابی را برطرف می كند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است

9)آسم وتنگی نفس را برطرف می كند

10)برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگی شدید را برطرف می كند

13)رشد موی سر را زیاد می كند

14)جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می كند

15)جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است

16)برای برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید

17)دستگاه هاضمه را تقویت می كند

18)حافظه را تقویت می كند

19)كم اشتهایی را برطرف می كند

20)هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه می كنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود

21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید .

طرز استفاده:

جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

خیس كرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید .

مضرات :

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می كند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را كم می كند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود .

 

 





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

زنجبیل از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران ، هند و چین بوده است .

خواص داروئی:

 این گیاه همراه با گیاهان دیگر بعنوان تقویت كننده معده و بدن  بادشكن و ضد نفخ بكار یم رود . همچنین پزشكان چینی جدیدا كشف كرده اند كه شربت زنجبیل بهترین داروبرای معالجه زخم معده می باشد.

زنجبیل تازه وشربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید كرده و بدین وسیله مواد سمی و زادئ بدن را بصورت عرق از بدن خار می سازد . این گیاه برای خانم هائیكه عادت ماهیانه آنها عقب می افتند تجویز شده است .

زنجبیل بهترین داروی سرمخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی كه حس كردید دچار سرمخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد درید علاوه بر آنكه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره كنید .

زنجبیل را حتی برای كمپرس نیز می توان استفاده كرد كه سموم بدن را خارج می سازد . برای این منظورابتدا چای زنجبیل استفاده كنید  دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .

شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است .مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یك قاشق چایخوری از این شربت را همراه با كمی آب بنوشید زخم معده آنهاپس از مدتی التیام خواهد یافت .

طرز استفاده:

یك قاشق چایخوری پودر خشك زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را در داخل قوریریخته رویآن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم كنید و سپس آنرا با عسل شیرین كرده و میل كنید .

چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بكشد تند تر می شود .حتی می توان چای زنجبیل را بعد از  سد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنك كرد و مانند یك نوشابه سرد استفاده نمود .

برای تهیه شربت زنجبیل یك قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط كرده و در شیشه دربسته در یخچال نگهدری كنید و هر موقع خواستید مصرف كنید .

برای درست كردن تنتور زنجبیل می توانید از الكل 50 درجه استفاده نمائید . یك قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت الكل 50 درجه مخلوط كرده و داخل یك شیشه تیره رنگ بریزید و بمدت چهدره روز آنرا چند بار در روز تكان دهید . بعد ازاین مدت آنرا صاف كرده و در جای خشك و خنك نگهدری كنید .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

زوفا درختچه ای است پایا با ساقه های منشعب كه ارتفاع آن تا 60 سانتیمتر می رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران ، هند ،تركیه و شوروی می روید . برگهای آن كوچك، خط در ، نوك تیز و سبزرنگ است كه بسیار معطر می باشد .گلهای آن آبی و گاهی سفید اند كه در انتهای ساقه ظاهر می شود .

تركیبات شیمیایی:

برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع می باشد . ماده ای شیمیایی كه در آن وجود دارد بنام هیسوپین معروف است . در زوفا همچنین حدود ی درصد اسانس وجود دارد .

خواص داروئی:

 

زوفا از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است

1)سرفه و ناراحتی های ریوی را برطرف می كند .

2)نرم كننده سینه است

3)خلط آور است

4)معده را تقویت می كند

5)نفخ شكم را برطرف می كند

6)ادرار آور است

7)داروی مفیدی برای مداوای آسم است

8)اشتها را زیاد می كند

9)برای رفع كم خونی مفید است

10)افسردگی را برطرف می كند

11)برای درمان صرع مفید است

12)برای التیام زخم برگهای زوفا را له كرده و روی زخم بگذارید

13)برای درمان تب خال مفید است و كسانیكه تب خال می زنند باید از دم كرده زوفا استفاده كنند .

14)در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده می كردند .

15)درد شكستگی را می توان با كمپرس زوفا آرام كرد.

طرز استفاده:

دم كرده : مقدر 0 5گرم برگ وشاخه های گلدار زوفا را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 15 دقیقه دم كنید . مقدر مصرف این دم كرده یك فنجان سه بار در روز است .

جوشانده : مقدر 50 گرم برگ و سرشاخه های گلدار زوفا را در یك لیتر آبجوش ودر كرده و بمدت نیمساعت بگذارید بآرامی بجوشد این جوشانده را برای كمپرس استفاده كنید .

تنطور زوفا ك این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید . مقدر مصرف آن5-10 قطره سه بار در روز مخلوط با آب است .

مضرات :

مصرف بیش از اندازه این گیاه برای كبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین درد بنبراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز كنند .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

دم اسب گیاهی است كه از 270 میلیون سال پیش در روی زمین وجود  داشته است و بعنوان گیاه داروئی در اروپا و چین بكار رفته است .

دم اسب چون دارای مقدر زیادی سیلیس می باشد بنامس یلیس Silica نیز معوف است .

دم اسب دو نوع ساقه هوایی درد .ساقه ای كه برنگ قرمز است و د راوائل بهار ظاهر می شود و دیگری ساقه نازا كه برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد می كند و مصرف طبی درد .

دم اسب در كشورهای اروپا ، آسیا و ارتفاعات هیمالیا و شمال ایران بطور خودرو می روید.

تركیبات شیمیایی:

گیاه دم اسب دارای اسید سال سیلیك ، اسید لیوئیك ،‌اسید مالك ،‌اسید اگزالیك ، اكویس تونین ، اسید اكویس تیك ، دی متیل سولفون ، اكوتی نیك ، یك ماده تلخ ، یك ماده رزینی ، چربی ، ساپونین و همچنین دارای مقدرزیادی (در حدود 70%) سیلیس می باشد آزمایشات متعدد نشان می دهد كه دم اسب مقدر بسیار كمی طلا نیز درد .

خواص داروئی:

1- برا ی رفع گلو درد و روم گلو جوشانده دم اسب را غرغره كنید .

2-كمپرس آن برای برطرف كردن دردهای آرتروز و روم مفاصل مفید است .

3-برای درمان التهاب چشم ،‌چشمان خود را با جوشانده دم اسب بشوئید .

4-ضرب خوردگی قسمت هیا بدن را با كمپرس دم اسب التیام دهید .

طرز استفاده:

دم كرده : یك قاشق مربا خوری از گیاه خشك را در یك لیوان آب جوش ریخته و برای مدت 10 دقیقه دم كنید .

جوشانده : مقدر 100-80 گرم گیاه خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیمساعت بجوشد سپس آنرا صاف كرده و بمقدر یك فنجان قبل از هر غذا بنوشید .

شراب دم اسب : 30 گرم گیاه خشك را در یك لیتر شراب سفید ریخته و بمدت دو هفته بگذارید بماند البته هر روز آنرا تكان دهید پس از این مدت آنرا صاف كرده و در شیشه دربست نگهدری كنید . مقدر مصرف آن یك لیوان صیح ناشتا می باشد . و معمولا برای بند آوردن خونریزی استفاده  می شود . از این شراب برای شستشوی زخم ها نیز می توان استفاده كرد .

گرد دم اسب : گیاه خشك شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدر مصرف پودر یك گرم قبل زا هر غذا است .

مضرات :

این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف كنند مقدر مصرف زیاد آن ینز ممكن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

فندق درختچه ای است به ارتفاع تقریبا دو متر كه در نواحی مساعد تا ارتفاع 6متر نیز می رسد .

درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است

برگهای درخت فندق پهن و نوگ تیز با دو ریدف دندانه ، برنگ سبز و یا دمبرگی بطول تقریبا یك سانتیمتر می باشد فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است كه بصورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می شود .

فندق گرد 2/5-1/5 سانتیمتر است . دارای پوششی سبز رنگ بوده كه پس از خشك شدن تدریجا از آن جدا می گردد.

تركیبات شیمیایی:

مغز فندق در حدود 60 درصد روغن درد كه برنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی می باشد . این روغن بمصرف تغذیه ،‌عطر سازی و نقاشی می رسد . مغز فندق دارای مقدر زیادی فسفر می باشد

در صد گرم مغز فندق موادزیر موجود است :

انرژی                           625 كالری

آب                              5/8 گرم

پروتئین                      12/5 گرم

مواد نشاسته ای          15 گرم

مواد چرب                    60 گرم

كلسیم                      200 میلی گرم

فسفر                       320 میلی گرم

آهن                         3/5میلی گرم

سدیم                       2 میلی گرم

پتاسیم                     700 میلی گرم

ویتامین ب 1             0/5 میلی گرم

ویتامین ب 3            1 میلی گرم

خواص داروئی:

فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است . برگ و شكوفه ،‌گل وپ وست آن (مخصوصا پوست ریشه آن )قابض است

1)فندق بدلیل اینكه دارای مقدر كمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند كلسیم ،‌پتاسیم ، فسفر ،‌منیزیوم ،‌سدیم و آهن می باشد غذای بسیار خوبی بای مبتلایان به بیماری قند است

2)فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است .

3)فندق مقوی روده ها و معده است .

4)فندق سموم را از بدن خارج می سازد

5)فندق فشار خون را بالا می برد

6)خانم هائیكه در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند .

7)روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است .

8)روغن فندق برای كبد نافع است

9)برای جلوگیری از ریزش مو پوست فندق راب سوزانید و خاكستر آنرا با پیه خوك مخلوط كرده و قسمت هایی را كه مو ریخته با آن ماساژ دهید .

10)فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است

11)آنهائیكه كارهای فكری می كنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می كند.

مضرات :

فندق اگر به مقدر كم خورده شود بهیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شكم كرده و استفراغ تولید می كند برای جلوگیری  آنهائیكه سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سكنجبین بخورند .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389


( کل صفحات : 12 )    ...   6   7   8   9   10   11   12   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML:
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو