***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











كلیات گیاه شناسی

شیرین بیان گیاه بومی ناطق مدیترانه است و در ایران در اكثر نقاط كشور می روید . شیرین بیان گیاهی است چند ساله و دارای ساقه ای بطول یك متر كه در نواحی معتدل تا ارتفاع دو متر می رسد . برگهای آن مركب از تعدادی برگچه های فدر و سبزرنگ می باشد . گلهای آن برنگ بنفش ، سفید . زرد است  میوه آن مانند نیام و محتوی 5 تا 6 دانه می باشد .

ریشه شیرین بیان بطور خیلی عمیق در زمین فرو می رود . پوست ریشه قهوه ای سیر وس یاه است . مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته بانواع مختلف تغییر می كند . مثلا شیرین بیان اسپانیا طعم ملایم درد در حالیكه شیرین بیان یونان دارای طعم تلخ است .

تركیبات شیمیایی:

ریشه شیرین بیان دارای گلوكز ،‌ساكاروز ، آسپاراژین ، مواد آلبومیدی ،‌رزین و كمی اسانس میباشد . ماده اصلی كه باعث شیرینی این گیاه است گلیسیرین خوانده می شود . در شیرین بیان ماده ای بنام لكوریتی جننی چالكون وجود دارد كه خاصیت دفع اسپاسم عضلات را دراست .

خواص داروئی:

شیرین بیان از مظر طب قدیم ایران معتدل است .

شیرین بیان را بصورت قطعات كوچك به قطر 0/5 سانتیمتر و طول 1/5 سانتیمتر بفروش می رسانند .

1)مهمترین خاصیت شرین بیان كه جدیدا كشف شده است و در آلمان و اروپا و آمریكا ساتفاده می شود درمان كننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه كرده و هر روز بمقدر یك قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تكرار كنید شخص معالجه خواهد شد .

2)برای تقویت عمومی بدن مفید است

3)خوردن آن از پیری جلوگیری می كند

4)برای نرم كردن سینه موثر است

5)زخم ها و تاول های پوست را با چای شیرین بیان شستشو دهید تا زود خوب شود .

6)ملین است و معمولا آنرا با گیاهان دیگر مخلوط می كنند كه انقباضات را كم می كند

7)مدر و عرق آور است

8)برای برطرف كردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را بمكید .

9)سرفه را برطرف می كند

10)ورم معده را برطرف می كند

11)تنگی نفس را تسكین می دهد

12)برای درمان سوء هاضمه مفید است

13)برای از بین بردن نفخ شكم مفید است

14)چشم را تقویت كرده و رفع سردرد می كند برای این منظو از فرمول زیراستفاده كنید :

2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر كرده و با یك گرم شكر و یك گرم رازیانه مخلوط كنید سپس آنرا در آب خیس كرده و هر روز بخورید.

15)برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .

16)برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست كرده و در این قسمت ها بگذارید .

طرز استفاده:

دم كرده شیرین بیان : مقدر 50گرم ریشه بدون پوست شیرین بیان را آسیاب كرده و در یك لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بكشد .

جوشانده شیرین بیان : 20 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب كرده و در 100 گرم آب ریخته و آنقدر بجوشانید كه دو سوم آن باقی بماند .

شربت شیرین بیان : ریشه شیرین بیان بدونپ وست را آسیاب كرده و با آب مخلوط كرده و آنقدر بجوشانید تا غلیظ شود

تكه های شیرین بیان : مانند آب نبات می توانید در دهان گذاشته و بمكید .

مضرات :

استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال مضر است و اگر می خواهید از شیرین بیان برای برطرف كردن بیماری و برای مدت طولانی استفاده كنید بهتر است آنرا با كتیرا بخورید .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

حتما شنیده اید كه گفته اند سیب سلطان میوه هاست وی اگر خواص لیمو ترش را برای شما بشماریم مطمئنا قبول خواهید كرد كه سلطان میوه ها لیمو ترش است .

خواص داروئی:

لیمو ترش بعلت داشتن خواص اسیدی ضد عفونی كننده قوی است . حتی اگر در مسافرتها به آب آشامیدنی مشكوك هستید و می ترسید از آن بنوشید كافی است چند قطره آب لیمو ترش را در آن بریزید . آب ر ا كاملا استرلیزه كرده و میكربهای موجود در آب را از بین می برد

كسانیكه می خواهند خود را لاغر كنند اگر صبح ناشتا آب لیمو ترش را با یك لیوان آب مخلوط كنند و مقدر كمی عسل بآن اضافه نمایند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدین ترتیب از شر چربیهای اضافی راحت خواهند شد .

بهترین كلسیم آن است كه از پوست تخم مرغ و آب لیمو تهیه می كنند . برای تهیه كلسیم طبیعی یك تخم مرغ را تمیز شسته و در یك لیوان بگذارید و روی آن آّ یك لسمو ترش را بریزید و آنرا مدن دو سه ساعت در جای خنكی بگذارید سپس تخم مرغ را در آورده و آب لیمو را كه دارای مقدر زیادی كلسیم است می توانید روی سالاد ریخته و یا با عسل یا شكر شیین كرده بنوشید از تخم مرغ هم كه پوست آن نرم شده می توانید هنوز استفاده كنید .

برای گلو درد بهترین دارو لیمو ترش است . یك قاشق چایخوری آب لیمو ترش را در آب نیم گرم بریزید و با آن غرغره كنید ورم گلو و گلو درد  را بررطف خواهد كرد .

برای گرفتگی بینی و زكام كافی است چند قطرع آب لیمو را با یك قاشق چایخوری آب مخلوط كرده و در بینی بچكانید . برای رفع كم معده و روده باید یك لیمو ترش را با پوست و هسته له كنید و آنرا با یك لیوان آب سرد و یك قاشق عسل مخلوط كده و بمدت یك ساعت قبل از خواب نوشید .

برای جلوگیری از خونریزی بینی كافی است كه یك تكه پنبه را آغشته به آ ب لیمو كرده و در سوراخ بینی بگذارید خون دماغ را برطرف خواهد كرد .

اگر در صورت شما لكه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب لیمو و نمك است . بدین ترتیب كه در مقدری آب لیمو نمك بزنید و آنرا با پنبه روی صورت خود بمالید لكه ها و جشوها را برطرف می كند .

بهترین دارو برای پوست دست شما مخلوط گلیسیرین و آ ب لیمو است . آب لیمو و گلیسرین را به نسبت مساوی مخلوط كنید و بدستهای خود مبالید ببینید كه چقدر پوست دستها صاف می شود . در زمستان برای جلوگیری از سرما زدگی دستهای خود را با آ ب لیمو ماساژ دهید . خوردن آب لیمو سنگهای كلیه را نیز دفع می كند.

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

 

                                                                       كلیات گیاه شناسی

اسطوخودوس در بیشتر نقاط دنیا بحالت خود می روید مخصوصا در جنوب فرانسه مناطق مدیترانه و در تورنتو به مقدر زیاد وجود دارد و بسته به شرایط میط و خاك به انواع مختلفه ظاهر می شود .

اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریك ، دراز سبز رنگ و پوشیده از كركهای سفید پنبه ای . گلهای آن برنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد .

قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است . اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی درد . طعم آن تلخ است و بعلت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می شود .

اسانس اسطوخودوس كه از تقطیر گل و سرشاخه های گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز كه دارای بوی مطبوعی است .

تركیبات شیمیایی:

اسانس اسطوخودوس دارای حدود 40% استات لینالیل است همچنین در آن تركیباتی نظیر اسید بوتیریك ، اسید پروپیونیك و اسید والریك ، لینالول آزاد و ژرامبول وجود دارد .

خواص داروئی:

اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

1)برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یكربع ساعت در آن دراز بكشید .

2)گرفتگی ها را باز می كند .

3)مقوی معده است .

4)ادرار آور می باشد .

5)معرق است و تب را پائین می آورد .

6)صفرا بر بوده و كبد را بكار می اندازد و بیماری های كبدی را برطرف می كند .

7) ضد تشنج است .

8)برای تقویت عمومی بدن خوب است .

9)كرم های معده و روده را از بین می برد .

10)بیماری های سینه و سرفه را برطرف می كند .

11)در معالجه زكام موثر است .

12)از آن می توان بعنوان مسهل و تمیز كننده استفاده كرد.

13)برای رفع بیماریهای مجاری و ادرار مفید است .

14)برای برطرف كردن رعشه و سرگیجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط كرده و هر شب بخورید .

15)برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم كرده اسطوخودوس استفاده كنید .

16)برای رفع بیخوابی یك قطره از روغن اسطوخودوس را روی یك تكه پنبه بچكانید و آنرا داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می آورد .

17)برای برطرف كردن غم و اندوه هر روز دم كرده اسطوخودوس بنوشید .

18)اگر دست و پای شما خواب می رود از این گیاه استفاده كنید .

19)برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم كرده اسطوخودوس بنوشید .

20)زردی را برطرف می كند .

21)برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است .

22)سردرد و سردردهای یكطرفه را درمان می كند .

23)برای معالجه ضعف اعصاب مفید است .

24)طپش قلب را از بین می برد .

 25) آسم را برطرف می كند .

26)برای رفع ترشحات زنانه می توانید از این گیاه استفاده كنید .

27)برای برطرف كرده سوء هاضمه یك قطره اسانس اسطوخودوس را در یك لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یك فنجان از دم كرده آن را بنوشید .

28)اسطوخودوس درمان كنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است . برای این منظور كمپرس آنرا بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینكه 2 قطره روغن آنرا با یك قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و عضو دردناك را با آن ماساژ دهید .

29)زخم های كهنه را با مالیدن اسانس اسطوخودوس كه در الكل حل كرده اید برطرف كنید .

30)برای درمان بیماریهای ریوی 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با یك قاشق غذا خوری روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و سینه و پشت بیمار را ماساژ دهید .

31) مالیدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفونی كرده و التیام می بخشد .

32)برای برطرف كردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می كند .

33)برای رفع بیخوابی یك قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس را با یك قاشق چایخوری پودر سنبل الطیب مخلوط كرده و در یك لیوان آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید . این دم كرده را یكساعت قبل از رفتن برختخواب میل كنید تا بیخوابی شما برطرف شود .

طرز استفاده:

1) دم كرده اسطوخودوس : حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یك لیتر آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید . مقدر مصرف این دم كرده 4-3 فنجان در روز است .

2)كمپرس اسطوخودوس : 30 گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یك لیتر آبجوش مخلوط كرده و بمدت 10 دقیقه دم كنید .

3)اسانس و روغن اسطوخودوس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها تهیه كنید برای مصرف یك قطره از آنرا با یك قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و برای ماساژ استفاده كنید . و یا یك قطره آنرا روی یك حبه قند و یا یك قاشق عسل مخلوط كرده بخورید .

مضرات :

اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر كه همه می توانند از آن استفاده كنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نست و باعث آشفتگی می شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سكنجبین یا كتیرا بخورند .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

علف هفت بند گیاهی است یكساله و دارای ساقه خوابیده كه طول آن به 50 سانتیمتر می رسد . برگهای آن ریز ، نوك تیز و گلهای آن ریز و كوچك و برنگ صورتی است . این گیاه در اكثر نواحی آسیا ،‌اروپا و آفریقا و آمریكا می روید و در مقابل عوامل خارجی بسیار مقاوم است . بطوریكه حتی اگر لگدمال شود باز هم از بین نرفته است .

علف هفت بند در چمنزارها ،‌كنار جاده ها ، اراضی متروك و خرابه ها ،‌مناطق سایه در و بین تخته سنگ ها می روید . این گیاه در اكثر نقاط ایران نیز وجود دارد

تركیبات شیمیایی:

علف هفت بند دریا اسید پوگیلونیك ، اسید اگزالیك ، آرابینوسید ، اسانس ، مواد رزینی ، مواد قندی و موسیلاژ می باشد

خواص داروئی:

گیاه هفت بند از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است

1) قابض است و برای رفع اسهال و اسهال خونی بكار می رود

2)در بند آوردن خونریزی مفید است

3)آسم و برونشیت را درمان می كند

4)تب را پائین می آورد

5)برای برطرف كردن اگزما بكار می رود

6)ورم روده بزرگ را برطرف می كند

7)برای رفع ترشحات زنانه فمید است

8)آنهائیكه به بیماری قند مبتلا هستند با استفاده از این گیاه می توانند قند خون خود را كنترل كنند

9)سنگ كلیه و مثانه را خارج می سازد

10)برای رفع دردهای معده مفید است

11)برای درمان استسقاء مفید است

12)در معالجه میگرن موثر است

13)درد سیاتیك و درد كمر را برطرف می كند

14)نفخ را برطرف كرده و هضم غذا را تسهیل می كند

15)تاول  و سوختگی را با كمپرس این گیاه معالجه كنید

16)برای تسكین دردهای نقرس و رماتسم از كمپرس این گیاه استفاده كنید

17)برای درمان زخم های چركی ، گرد این گیاه را روی زخم ها بریزید

طرز استفاده:

جوشانده : مقدر 30 گرم گیاه خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس آنرا صاف كرده باشكر و یا عسل مخلوط كنید . مقدر مصرف این جوشانده یك فنجان سه بار در روز است .

شراب : مقدر 40 گرم گیاه خشك را در یك لیتر شراب ریخته و بگذارید بآرامی بجوشد و سپس آنرا صاف كنید . مقدر مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است .

مضرات :

این گیاه محرك سلسله اعصاب بوده و ممكن است استفاده زیاد از آن باعث تشنج شود





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وب الا رونده كه بدور درختان و یگاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تیز است كه شامل سه برگچه بشكل قلب می باشد .

گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریك و غلاف مانند است كه دانه های لوبیا در آن قرار درد .

از پوست و دانه های لوبیا هنگامكیه لوبیا سبز است استفاده می شود كه بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیكه پوست غلف سفت می شود دانه های داخل آن بصورت لوبیای خشك كه برنگ قرمز یا سفید می باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم لوبیای سبز مواد زیر موجود است

آب                    92 گرم

پروتئین               1/6 گرم

چربی                 0/2 گرم

مواد نشاسته ای   4/5 گرم

سدیم                  4 میلی گرم

پتاسیم                150 میلی گرم

كلسیم                 50 میلی گرم

فسفر                 35 میلی گرم

آهن                  0/6میلی گرم

ویتامین آ            540 واحد

ویتامین ب 1        0/16 میلی گرم

ویتامین ب 2       0/1 میلی گرم

ویتامین  ب 3      0/5 میلی گرم

ویتامین ث         15 میلی گرم

اینوزیت               0/75 میلی گرم

ساكارز               1/5 گرم

در صد گرم لوبیای خشك مواد زیر موجود است

آب                    10 گرم

پروتئین               22 گرم

چربی                 1/5 گرم

سدیم                15 میلی گرم

پتاسیم              1 گرم

كلسیم              130 میلی گرم

فسفر                420 میلی گرم

آهن                   7 میلی گرم

ویتامین آ             20 واحد

ویتامین ب 1         0/55 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3          2/4 میلی گرم

برگهای لوبیدارای ماده ای بنام آلان توئین می باشد .

خواص داروئی:

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است

1)ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می كند

2)درمان كننده بیماریهای دستگاه ادراری است

3)سنگ كلیه را برطرف می كند

4)سینه و ریه را نرم می كند

5)آب را از بدن خارج می سازد

6)لوبیای سبز مقوی قلب است

7)نیروی جنسی را تحریك می كند

8)قاعده آور است

9)كلسترول خون را پائین می آورد

10)ضد سرطان است

11)برای رفع بیماریهای قلبی مفید است

12)بدلیل داشتن مقدرزیادی الیاف روده ها را تمیز می كند

13)فشار خون را پائین می آورد

14)یبوست را برطرف می كند

15)در استعمال خارحی در لوبیا را خیمر كرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .

طرز استفاده:

جوشانده :  مقدر 30 گرم لوبیای خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف كرده و یك فنجان قبل از هر غذا بنوشید

لوبیای پخته : لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا كاملا  پخته و نرم شود و بمقدر یك فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف كرد .

سوپ لوبیا : از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است . سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید .

مضرات :

لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای شاخاصی كه مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریك خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینكه گاز زیادی در معده  و روده تولید می كند باید بمقدر كم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنراقابل هضم كرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ،‌آب تازه روی آن بریزید و بپزید .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389


( کل صفحات : 12 )    ...   5   6   7   8   9   10   11   ...   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML:
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو