***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











كلیات گیاه شناسی

جو دوسر از قدیم الایام توسط مردم ژرمن و اسلاو كشت میشده است . گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن تا یك متر می رسد میوه آن خوشه ای و دراز و دارای غلافی دو سر می باشد .

جو دو سر دو نوع می باشد كه بنام بهاره و پایئزه نامیده می شود این گیاه علوفه خوبی برای حیوانات مخصوصا اسب است .

تركیبات شیمیایی:

جو دو سر دارای حدود 7% مواد چرب ، 14% مواد ازته و 60% مواد شناسته ای می باشد . بعلاوه ارسنیك ف اسید اگزالیك و ید نیز در آن وجود دارد .

خواص داروئی:

جو دو سر از نظر طب قدیم ایرا معتدل یعنی نه سرد است و نه گرم . البته عده ای عقیده دارند كه این گیاه كمی خشك است .

1)جو دو سر طبق تحقیقاتی كه جدیدا انجام رگفته در كاهش كلسترول خون اثر معجزه آسایی درد .

2)مقوی اعصاب است .

3)ضد عفونی كننده بدن می باشد.

4)تقویت كننده بدن می باشد .

5)ادرار آور و ملین است و یوست رابرطرف می كند.

6)مقوی قلب و خون است .

7)تسكین دهنده درد است .

8)جوشانده جو دو سر در برطرف كردن بیماریهای پوستی و اخلاط خونی نیز موثر است .

9)برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد .

10)اگزما را درمان می كند .

11)برای درمان زخ هایی كه یدر خوب می شوند جو دو سر را در كرده و با شراب سفید مخلوط كنید و روی این قبیل زخم ها بگذارید .

12)و بالاخره این گیاه اثر ضد سرطان درد . استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری می كند.

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای كردستان ،‌لرستان و كهكلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط كه به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد .

تركیبات شیمیایی:

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیك ، اسید مالیك ، كوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پكتین ،‌رزین و روغن است .

خواص داروئی:

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

خواص میوه بلوط

میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می كرده اند . حتی اگر آنرا خشك و در كرده و با در گندم مخلوط می كنند و از آن نان تهیه می نمایند .

می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در كرده و از آن چائی تهیه كرد . مقدر مصرف آن یك قاشق چایخوری در یك لیوان آب جوش می باشد . این دم كرده را می توان برای مورد زیر بكار برد .

1- بواسیر را برطرف می كند .

2-اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می كند .

3-درد معده و گاز معده را برطرف می كند .

4-برای رفع كم خونی موثر است .

5-نرمی استخوان را درمان می كند .

6- برای تقویت عمومی بدن موثر است .

7-برای معالجه اسهال اطفال ،‌در بلوط را با كاكائو مخلوط كرده و دم كرده آنرا به اطفال می دهند .

خواص درخت بلوط

برای استفاده از پوست درخت بلوط  یم توان آنرا در كرده و با عسل مخلوط كنید و یا اینكه یك قاشق در آنرا در یك لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم كنید .

1- خونریزیها را متوقف می سازد .

2-درمان كننده بواسیر خونی است .

3-خاصیت ضد عفونی درد .

4-ادرار را زیاد می كند .

5-ترشحات زنانه را از بین می برد .

 

مصارف خارجی پوست درخت بلوط

برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد .

از این جوشانده می توان بعنوان كمپرس استفاده كرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن ساتراحت نمود .

1)خون مدرگی را درمان می كند .

2)اگزما را از بین می برد.

3)برای درمان بیماریهای پوستی  در وان حمام كه در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یكربع ساعت استراحت كنید .

4)اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط كمپرس كنید .

 

گز علفی

در اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می كند كه در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تكان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است كه باید تمیز شود .

گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است . برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط كرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( 50 گرم در یك لیتر آب جوش )

 

خواص گز علفی

1)قابض است .

2 ) خونریزیها را متوقف می سازد .

3)مقوی معده است .

4)تقویت كننده دستگاه تنفسی است .

5)سینه را نرم و صدا را صاف می كند .

6)سرفه ها را برطرف می كند .

7)تنگی نفس را درمان می كند.

8)برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط كرده و بر روی بواسیر بگذارید .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

انبه درختی است زیبا كه ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اكنون در تمام مناق استوایی و حاره كشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .

برگهای این درخت نیزه ای شكل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن كه انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شكل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

تركیبات شیمیایی:

انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیك Benzoic Acid اسید سیتریك Citric Acid و پیوری یلو دری Puri yellow Dye كه ماده زرد رنگی است می باشد . انبه در حدود15% تانن درد .

هسته انبه دارای چربی زیاد  و نشاسته و اسید گالیك Gallic Acid است .

در صد گرم انبه مواد زیر موجود است :

انرژی                              45 كالری

آب                                  80 گرم

نشاسته                         12  گرم

پروتئین                           0/5 گرم

چربی                             0/15 گرم

كلسیم                            6 گرم

فسفر                             9 میلی گرم

آهن                              0/15 میلی گرم

ویتامین آ                        3500 واحد

ویتامین ب 1                   0/4  میلی گرم

ویتامین ب 2                   0/35 میلی گرم

ویتامین ب 3                   0/6 میلی گرم

ویتامین ث                      25 میلی گرم              

خواص داروئی:

خواص میوه انبه

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس تولید كننده بلغم و سودا  در بدن می باشد .

1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت كننده بدن است .

2)انبه تقویت كننده قوای جنسی است .

3)رنگ صورت را درخشان می كند .

4)دهان را خوشبو می كند .

5)ادرار آور است .

6)یبوست را برطرف می كند .

7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیك است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می كند .

8)انبه تمیز كننده خون می باشد .

9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .

10)انبه حرارت بدن را كاهش می دهد و تب را پائین می آرود .

11)برای رفع اسهال مفید است .

12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .

13)برای درمان بواسیر مفید است .

14)عطش را برطرف می كند.

15)انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سكنجبین بخورند .

خواص مغز هسته انبه

انبه دارای هسته بزرگی است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده كرد .

مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .

1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می كند .

2-برای معالجه سرمخوردگی مصرف می شود .

3-سرفه های سخت را درمان می كند .

4-درمان كننده بواسیر خونی است .

5-خانم هائیكه دچر خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده كنند .

6-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .

7-برای تسكین آسم و تنگی نفس مفید است .

8-ضد استفراغ است .

دیگر خواص درخت انبه

1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع می كند .

2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه می كند .

3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط كنید برای ناراحتی های پوست مفید است .

4.برای برطرف كردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .

5.برای تقویت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنید .

مضرات :

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممكن است ایجاد خارش و دمل نمائید .

اگر خون انبه ایجاد نفخ بكند باید آنرا با زنجبیل خورد .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

گیاهی است كه به حالت خودرو در مناطق مدیترانه ، در شمال آفریقا و بعضی مناطق آسیا می روید . ساقه این گیاه پوشبده از خارهای ریز می باشد و ارتفاع آن تا حدود دو متر می رسد .

روناس با استفاده از خارهای ریزی كه درد به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود .

برگهای آن بیضی ، نوك تیز و دراز وبده كه به صورت گروهی و به شكل چتر از كنار ساقه بیرون می آید . گلهای روناس كوچك و به رنگ زرد مایل ه سبز می باشد . میوه آن گشوتی و به رنگ تیره است .

ریشه آن به نام روناس معروف است به رنگ قرمز تیره و به صورت دراز ، باریك و استوانه ای می باشد . دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب می شود .

از ریشه روناس در قدیم برای رنگرزی پارچه و نخ استفاده می شده است .

تركیبات شیمیایی:

ریشه روناس دارای ماده ای رنگی به نام آلیزارین می باشد كه برای رنگرزی بكار می رفت ولی بعد از اینكه توانستند این ماده را به طریقه شیمیایی تهیه كنند كشت آن برای تهیه آلیزارین متوقف گردید .

خواص داروئی:

روناس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

1)باز كننده گرفتگی ها در بدن است

2)درا آور است و حبس البول را درمان می كند .

3)برای معالجه بیماری فلج آنرا با عسل مخلوط كرده و به بیمار بدهید .

4)ترشح شیر راز یاد می كند.

5)درد سیاتیك را رفع می كند.

6)یبوست های سخت را معالجه می كند .

7)اشتها آور است.

8)قاعده آرو است .

9)خارش پوست را برطرف می كند بدین منظور می توان از ضماد استفاده كرد و یا اینكه جوشانده آنرا در وان حمام بریزید و مدتی در آن استراحت كنید .

10)اوره خون را پائین می آورد .

11)جوش خوردن استخوان شكسته را تسریع می كند .

12)تورم را در بدن از بین می برد .

13  از كمپرس جوشانده روناس برای رفع بیماریهای پوستی استفاده كنید .

طرز استفاده:

دم كرده : یك قاشق مربا خوری ریشه خرد شده روناس را در یك لیوان آب جوش ریخته . بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بكشد . مقدر مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است .

جوشانده روناس : 10 گرم ریشه روناس را د یك لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد . این جوشیده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماریهای پوستی در آن استراحت كنید .

مضرات :

همانطور كه گفته شد روناس ترشح ادرار را زیاد می كند و فشار آنرا بالا می برد بنابرین ممكن است در اثر استفاده زیاد ایجاد خون در ادرار كند و در یانصورت بهتر است كه روناس با كتیرا خورده شود .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

عدس یكی از حبوبات است كه از قدیم الایام در اكثر نقاط دنیا كشت می شده است . گیه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین درد .

عدس گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد كه در انتهای آن پیچك قرار درد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف كوچكی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .

عدس دو نوع است :

1)عدس رسمی كه دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است .

2)عدس ریز یا عدس قرمز كه دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .

تركیبات شیمیایی:

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد .

مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زیر است :

انرژی                    340 كالری

پروتئین                  25 گرم

چربی                     1 گرم

مواد نشاسته ای       60 گرم

 كلسیم                  80 میلی گرم

فسفر                     380 میلی گرم

آهن                         7 میلی گرم

پتاسیم                   8 میلی گرم

ویتامین آ                 600 واحد بین المللی

ویتامین ب 1            0/4 میلی گرم

ویتامین ب2             0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3             2 میلی گرم

آرسنیك                  1 میلی گرم

خواص داروئی:

عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشك است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یكدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .

عدس یك غذای كامل است و انرژی لازم را برای كارهای بدنی برای انسان تامین می كند .

عدس دارای خواص زیر است

1)عدس زیاد كننده ترشحات شیر است و مادران شیدره حتما باید از آن استفاده كنند .

2)عدس را در كنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می كند .

3)برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره كنید . 

4)برای تقویت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه میل كنید .

5)آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.

6)پماد در عدس با سركه برای ترك دست و پا كه بعلت سرما عارض شده سودمند است .

7)عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف كرد چون دارای لعاب زیادی است كه در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .

8)عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بكار برد .

مضرات :

عدس با تمام مزایایی كه درد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می كند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می كند . البته می توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن كنجد و یا روغن بادام و با سركه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن میكروپروتئین برای افرادیكه ناراحتی كلیه مخصوصا تقویت كلیه دارند زیانبخش است .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389


( کل صفحات : 12 )    ...   4   5   6   7   8   9   10   ...   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML:
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو