تبلیغات
***طب سنتی یعنی احیای سلامت*** - مطالب هفته دوم تیر 1389
***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











كلیات گیاه شناسی

زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل بارتفاع حدود یك متر و نیم كه دارای ساقه متورمی است . گلهای زردچوبه بصورت سنبله و برنگ سبز مایل به زرد می باشد .

زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می روید . از كنار بگهای غلاف در قاعده ساقه ،شاخه های كوچك و ساتوانه ای شكل ضخیمی خاج می شود كه بصورت مورب در زمین فرو رفته و هر یك ایجاد ریشه می كنند و مرتبا پایه های جدیدی بوجود می آروند .

قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است كه پس از خارج كردن از زمین تمیز كرده و رشه های آنرا جدا می كنند و در آب جوش قرار یم دهند و پس از تیمز كردن بمدت چند روز آنرا خشك می كنند .

زردچوبه رنگ زرد یا خاكستری مایل به قهوه ای درد بوی آن معطر و طعم آن تلخ است.

تركیبات شیمیایی:

زردچوبه دارای اسانسی مركب از اسیدهای والرینیك ، كاپرلیك و فلاندون می باشد و همچنین دارای سابی نین ، سینئول ، بورنئول و الكل تورمرول و ماده كوركومین می باشد كه رنگ زرد زردچوبه بعلت خمین ماده كوركومین می باشد.

خواص داروئی:

زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشك است و برای استفاده درمانی می توان آنرا مانند چائی دم نمود و استفاده كرد البته جدیدا در بازار كانادا و آمریكا كپسول آن هم به بازار آمده است :

زردچوبه دارای خواص درمانی زیر است :

1)گرفتگی و انسداد صدا را باز می كند و برای تمیز كردن كبد بكار می رود .

2)مخلوط یك قاشق غذا خوری زردچوبه و یك قاشق انیسون و سركه برای درمان یرقان مفید است .

3)برای رفع دندان درد آنرا در دهان انداخته و بجوید .

4)زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریكا از آن بدین منظور استفاده می كنند كه می توان از سه فنجان دم كرده زردچوبه در روز و یا مقدر 2 كپسول سه بار در روز استفاده كرد.

5)برای خشك كردن زخم ها و رفع درد آنها می توان گرد خشك زردچوبه را روی آنها ریخت.

6)زردچوبه بادشكن ، تصفیه كننده خون ، تب بر ، محرك و انرژی زا می باشد .

7)زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است .

8)خانم هائیكه عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده كنند .

9)از زردچوبه برای درمان كمر درد ، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می شود .

10)برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما از دم كرده زردچوبه استفاده كنید .

11)زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل بكار می رفته است .

12)برای درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم كرده و آنرا قرقره كنید .

13)تحقیقات اخیر دانشمندان نشان دادن است كه زردچوبه از سرطان جلوگیری می كند بنابراین حتماسعی كنید كه در غذاها از زردچوبه استفاده كنید.

مضرات :

با تمام مزایای گفته شده باید اشاره كرد كه زیاده وری در زردچوبه برای قلب مضر است ولی البته اگر آنرا با لیمو ترش استفاده كنید اثرات مضرآنرا خنثی می سازد .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

هندوانه گیاهی است یكساله ویك پایه ساقه آن خزنده و پیچك درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن كوچك و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممكن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .

تركیبات شیمیایی:

هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام كاروتن و لیكوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد

در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است

آب                           92 گرم

پروتئین                     0/5 گرم

مواد چربی                0/2 گرم

نشاسته                  6 گرم

كلسیم                   0/7 میلی گرم

فسفر                     10 میلی گرم

آهن                       0/5 میلی گرم

سدیم                    1 گرم

پتاسیم                 100 میلی گرم

ویتامین آ              600 میلی گرم

ویتامین ب 1         0/03 میلی گرم

ویتامین ب 2        0/3 میلی گرم

ویتامین ب 3        0/2 میلی گرم

ویتامین ث           8 میلی گرم

تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

خواص داروئی:

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می كند و بهترین میوه تابستان است .

1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون كمك می كند

2)هندوانه معده را تقویت می كند

3)پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است

4)مغز تخمه هندوانه كرم های معده و روده را از بین می برد

5)هندوانه برای ورم مثانه مفید است

6)هندوانه بدن را تازه  شاداب می كند

7)هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است

8)آب هندوانه مخلوط با سكنجبین علاج كننده یرقان و دفع كننده سنگ كلیه است

9)برای خنك كردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شكر بخورید

10)برای برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید

11)برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید

12)هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یكساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می كند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط كرد زیرا تولید نفخ شكم می كند

مضرات :

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیكه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست . اینگونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شكر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند .

همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

تمبر هندی كه از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند كه منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .

برگهای آن متناوب و مركب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیك بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شكل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .

میوه آن شبیه باقلا به شكل غلاف و نیام و با كمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد كه در آن بین 3 تا 10 دانه قرار درد .

برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شكافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشك می كنند .

خشك كردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می كند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی كه دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می كنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ كرده و آنرا حل كند .

تركیبات شیمیایی:قسمت گوشتدار میوه دارای كمی قند و پكتین و همچنین اسید سیتریك ، اسید مالیك ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه B می باشد.

خواص داروئی:

تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .

1)خوردن تمب هندی باعث پائین آمدن تب می شود .

2) به هضم غذا كمك می كند .

3)تمبر هندی خنك كننده بدن است .

4)برای رفع تشنگی مفید است .

5)دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می كند .

6)پوست تمبر هندی قابض و رفع كننده اسهال است .

 7)پوست تمبر هندی قابض ور فع كننده اسهال است .

8)بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است كه این ماده را درآب خیس كنید و سپس آنرا صاف كرده و با نبات بخورید .

9)دم كرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم كرده یك قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت یك ساعت بگذارید بماند سپس این دم كرده را در طول روز مصرف كنید .

10)تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست كنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناك بدن بگذارید .

مضرات :

تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و  در اشخاصی كه ریه و طحال ضعیف دارند ممكن است تولید اشكال كند . اینگونه اشخاص بهتر است كه تمبر هندی را با كتیرا و یا خشخاش بخورند .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

شاه پسند وحشی از گیاهانی است كه در روم قدیم مورد پرستش و تقدیس مردم بود و از آن برای تبرك خانه ها و معابه استفاده می كردند . چون دارای خاصیت ضد خونریزی است گفته می شود كه آنرا روی زخم های مسیح ریختند و خونریزی قطع شد و روی این اصل در قدیم به آن گیاه صلیب Herb of the Cross می گفتند .

این گیاه در نواحی جنوب آسیا ، آفریقا و اروپا در حاشیه جاده ها و دشت ها و مزارع می رویند در ایران در مناطق شمال ایران و اطراف طهران ، فارس ، شیراز و نواحی جنوب می روید .

قسمت مورد استفاده این گیاه برگها و سر شاخه های سبز آن است در اثر مالش دادن بوی مطبوعی در تمام قسمت های این گیاه منتشر می شود ولی طعم آن گس و تلخ است

تركیبات شیمیایی:

شاه پسند وحشی دارای مواد شیمیایی مختلفی نظیر تانن ،‌موسیلاژ ، ساپونین ، وربی نالین Verbenalin ، بتاكاروتن و ماده ای تلخ می باشد .

خواص داروئی:

شاه پسند وحشی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است

1) قابض و ضد تشنج است

2)برای از بین بردن آب آوردگی بدن مفید است و بدین منظور باید آنرا با ملاس چغندر خورد .

3)برای تقویت قلب مفید است

4)خون را تمیز و تصفیه می كند

5)عرق آور است

6)مقدار شیر را در مادران شیدره زیاد می كند

7)كر م معده را كشته و از بین می برد

8)خلط آور است

9)برای برطرف كردن سرمخوردگی مفید است

10)كمیود ویتامین C را درمان می كند

11)برای درمان ناراحتی های پوستی مفید است

12)بیماری زردی  را برطرف می كند

13)برای رفع خونریزی لثه مفید است

14)سنگ كلیه و مثانه را خارج می سازد

استفاده خارجی

2- برای ورم مخاط دهان و گلو ، جوشانده آنرا غرغره كنید .

2-كمپرس آنرا روی ضرب دیدگی بگذارید

3-زخم و بریدگیها را با ضماد آن درمان كنید

4- برای رفع خستگی پس از كار روزانه از حمام شاه پسند استفاده كنید بدین منظور مقدار 200 گرم برگهای گیاه را در دولیتر آب ریخته و حرارت دهید تا بجوش آید سپس آنرا روی چراغ برداشته و بگذارید مدت 15 دم بكشد بعد آنرا صاف كرده و در وان حمام بریزید و برای مدت 20 دقیقه در آن دراز بكشید تا خستگی عضلات برطرف شود .

طرز استفاده:

دم كرده : یك قاشق چایخوری برگهای خشك شده این گیاه را در یك فنجان آب جوش ریخته و برای مدت 10 دقیقه دم كنید سپس صاف كرده و به مقدار یك فنجان سه بار در روز بنوشید .

جوشانده : مقدار 40-50 گرم برگهای خشك شده این گیاه را در یك لیتر آب جوش ریخته وب گذارید بمدت 5 دقیقه بارامی بجوشد سپس آنرا صاف كنید .

اسانس : قوی تر از تنطورهه می باشد و از مغازه برخی از داروخانه ها می توان خریداری كرد مقدار مصرف آن یك تا دوقطره در یك لیوان آب می باشد .

مضرات :

خوردن زیاد این گیاه ضربان قلب را كم می كند و باعث تحریك روده ها  و رحم می شود بنابراین كسانیكه ناراحتی قلبی دارند و یا خانم های حامله باید در خوردن آن احتیاط كنند .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

چای كوهی بمقدر زیاد در آمریكا و اروپا پرورش می یاید و معمولا بصورت خودرو در میان مزارع گندم و ذرت یافت می شود . چای كوهی در اروپاو آمریكا بنام سنت جونز شهرت درد و مدتی است كه بسیار معروف شده و تقریبا برای هر بیماری بكار  میرود .

جالب است بدانید كه روغن چای كوهی  برای مدت سه قرن در انگلستان تنها داروی زخم ها بوده است .

چای كوهی در ایران در دامنه كوههای البرز ،‌كرج ،‌چالوس و مازندران و نقاظ غرب ایران به حد زیاد می روید .

در اروپا نانوائیها این گیاه را خوب می شناسند زیرا كمی از آنرا به در اضافه می كنند كه نان را بهتر و خوش طعم تر می كند .

گلهای چای كوهی برنگ سفید یا زرد می باشند كه در بالای ساقه بصورت مجتمع بچشم می خورد . این گلها كمی معطر و دارای بوی مخصوصی می باشد . میوه چای كوهی بشكل كپسول است .

تركیبات شیمیایی:

مهمترین ماده شیمیایی چای كوهی هاپیرین Hyperin  و همچنین ماده قرمز رنگی بنام هایپریسین Hypericin است چای كوهی دارای تانن و اسید نیكوتی نیك نیز می باشد.

خواص داروئی:

از نظر طب قدیم ایران این گیاه گرم و خشك است . ماده قرمز رنگی كه در برگهای چای كوهی وجود دارد وب ا فشار دادن برگها از آن استخراج می شود برای التیام زخم ها و درمان سوختگی ها بكار می رود .

برای تهیه جوشانده و یا دم كرده این گیاه باید حدود یك قاشق چایخوری برگ و گل خشك گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته و آنرا آنقدر بجوشانید تا یك فنجان باقی بماند سپس آنرا مصرف كنید .

بطور خلاصه می توان به مورد زیر اشاره كرد :

1)ضد كرم معده و روده می باشد.

2)ادرار آور وقاعده آور است .

3)گرفتگی صدا را باز می كند و خلط آور است.

4)برای درمان مرض كزاز بكار می رود.

5)اگر برگ آنرا بصورت پودر دارورید و روی زخم های عمیق و متعفن بپاشید این نوع زخم ها را خوب می كند.

6)درمان كننده اسهال و اسهال خونی است .

7)برای درد دنبالچه بهترین دارو است .

8)اگر مشكوك به خونریزی مغزی هستید و یا احتمال خونریزی مغزی وجود دارد حتما از این دارو استفاده كنید .

9)ضعف جنسی را درمان می كند.

10)درمان كننده بیماری مننژیت است .

11)برای درمان فلج بكار می رود .

12)سیاه سرفه را از بین می برد.

13)درد پشت و گردن و خشكی گردن را درمان می كند .

14)برای كم خونی مفید است .

15)چای كوهی اشتها را باز می كند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن كه اشتها ندارند داد.

16)ضد افسردگی می باشد .

17)درمان كننده بیخوابی است .

18)در درمان سرمخوردگی معجزه می كند .

19)برای درمان تب و اثر نیش سمی حشرات بكار میرود.

و بالاخره با تحقیقات جدیدی كه دانشمندان روی این گیاه معجزه آسا انجام داده اند و دریافته اند دریافته اند كه چای كوهی می تواند ویروسها را از بین ببرد و حتی روی ویروس بیماری AIDS نیز اثر درد .مدتی است كه بیماران مبتلا به ایدز ازاین گیاه استفاده میكنند  كه سیستم دفاعی بدن آنها را تقویت كرده وبیماری را تخفیف می دهد .

دانشمندان مدتی است كه روی اثر چای كوهی بر ریو سرطان خون تحقیقات دامنه دری راشروع كرده اند و به نتایج درخشانی دست یافته اند .

همانطوریكه قبل گفته شد این دارو اثر بسیار خوبی بر روی افسردگی درد البته اگر سه متوالی  از این دارو استفاده شود حالات افسردگی را از بین برده بیخوابی را مداوا می كند و بیماران اعتماد بنفس خود را باز می یابند .

مضرات :

كسانیكه از قرص ضد بارداری ، داروهای آسم و ضد سرمخوردگی و حساسیت استفاده می كنند نمی توانند چای كوهی مصرف كنند .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389


( کل صفحات : 12 )    1   2   3   4   5   6   7   ...   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML: