***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











كلیات گیاه شناسی

مامیران كبیر گیاهی است چند ساله كه ارتفاع آن تا یك متر می رسد این گیاه بومی آسیا و اروپا می باشد. برگهای آن برنگ سبز كبود و دندانه دار و گاهای آن زرد رنگ و به صورت چتر می باشد .

میوه مامیران باریك و دراز بوده كه دانه ها در داخل آن قرار گرفته اند و شیره ای زرد رنگ درآن وجود دارد كه پوست را می سوزاند و برای از بین بردن میخچه پا بكار می رود

این گیاه در شمال ایران ،گیلان  و مازندران به حالت خودرو می ورید

تركیبات شیمیایی:

این گیاه سمی است و  استفاده زیاد از آن باعث تشنج می شود .

مامیران كبیر دارای آلكالوئید های مختلفی مانند چلیدونین ، هیموچلیدونین ، كلریتین ، پروتوپین ، آلیكری توپین ، هربرین و اسپارتئین می باشد . در مامیران كبیر همچنین نمك های كلسیم ، منیزیوم و آلمینویم ، مواد رزینی و موسیلاژ موجود است .

خواص داروئی:

تمام قسمت های این گیاه و شیره آن مصرف دارویی دارند البته ریشه آن قوی تر از بقیه قسمت های آن است

1)جوشانده و یا دم كرده مامیران برای درمان سرطان معده بكار می رود

2 )در معالجه آسم اثر مفید درد

3) تشنج را برطرف می كند

4)فشار خون را پائین می آورد

5)ادرار آور و ملین است

6)درمان كننده تصلب شرائین است

7)دردهای سرطانی را ساكت می كند

8)برای معالجه آنژین دپواترین از آن استفاده می كنند

9)برای درمان آب آوردن بدن مفید است

10)سنگ كلیه را خرد كرده و دفع می كند

11)برای معالجه نقرس مفید است

12)داروی خوبی برای برطرف كردن بیماریهای كبدی است

13) برای درمان زخم ها ی چركین ، ریشه له شده مامیران را مانند ضماد روی اینگونه زخم ها بگذارید

14)شیره مامیران داروی موثری برای از بین بردن زگیل و یا میخچه است . این شیره را با گلیسرین به سنبت مساوی مخلوط كرده و روی زگیل یا میخچه بگذارید تا آنرا از بین ببرد.

طرز استفاده:

جوشانده : مقدر 20 گرم برگ خشك و یا ریشه مامیران را در یك لیتر آب حل كنید . مقدر مصرف آن یك فنجان سه بار در روز است .

دم كرده مامیران : 30 گرم برگ خشك مامیران را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه دم بكشد . سپس صاف كرده و مصرف كنید .

تنطور مامیران : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید و یا اینكه مقدر 100 گرم برگ خشك یا ریشه مامیران را در 500 گرم الكل سفید خیس كرده بگذارید برای مدت دو هفته بماند . البته هر روز آنرا تكان دهید پس از این مدت آنرا صاف كرده و در شیشه دربست نگاهدری كنید . مقدر مصرف آن 10-15 قطره سه بار در روز است .

شیره مامیران : برای استفاده از شیره مامیران آنرا با عسل مخلوط كرده و استفاده كنید .

مضرات :

همانطور كه گفته شد مصرف زیاد مامیران كبیر تولید مسمومیت می كند و حتی استفاده زیاد آن بصورت له شده روی رخم ها نیز همین خطر را درد زیرا از راه پوست جذب بدن می شود . بنابراین باید مصرف آن در حد گفته شده باشد و تحت نظر متخصص مصرف شود.





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

دلیل اینكه این میوه را گریپ فروت می نامند یان است كه میوه آن مانند انگور بصورت جمعی تا دوازده تا بر روی شاخه می روید . این میوه كه یكی از مركبات می باشد بیشتر از 4000 سال پیش در هنئ و مالزی كاشته می شده است ولی تا قرن شانزدهم میلادی در دیگر كشورها ناشناخته مانده بود تا اینكه اسپانیائیها آنرا به كشورهای دیگر بردند .

جالب است كه بدانید آمریكا 97% مصرف گریپ فروت دنیا را تامین می كند و تنها ایالت فلوریدا  و تگزاس با هم 90% گریپ فروت آمریكا را تولید می كنند .

درخت گریپ فروت به اندازه درخت پرتقال و ارتفاع آن تا 12 متر می رسد برگهای آن سبز و گل آن سفید است . میوه گریپ فروت درشت تر از پرتقال و پوست آن هنگامیكه رسیده باشد نازك و برنگ زرد روشن است . اگر در چیدن گریپ فروت تاخیر شود پوست آن كلفت شده و قسمت سفیدی زیر پوست ضخیم می شود و مقدری از آب خود را از دست می دهد . گریپ فروت رسیده برد و طعم آن ترش و شیرین و كمی تلخ می باشد . نوعی از گزیپ فروت كه در شمال ایران می روید چون داخل آن قرمز رنگ است به آن توسرخ می گویند .

گریپ فروت در حال حاضر در چین ، هند ، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می شود.

گریپ فروت در تمام طول سال در بازار وجود دارد ولی  فصل آن از ژانویه تا می می باشد .

تركیبات شیمیایی:

گریپ فروت منبع غنی ویتامین C و B1 می باشد . پوست گریپ فروت دارای مقدر زیادی پكتین است مهمترین تركیبات شیمیایی گریپ فروت ناری گین ، لیموئین ، سسكی ترپین ، آلدئید ، ژرانیول و كادینین می باشد .

در صد گرم گریپ فروت مواد زیر موجود است

انرژی                      30 كالری

آب                         88 گرم

پروتئین                   0/3 گرم

چربی                    0/13 گرم

كلسیم                 11/5 میلی گرم

فسفر                   12 میلی گرم

پتاسیم                 130 میلی گرم

آهن                     0/2 میلی گرم

ویتامین آ               1 واحد

ویتامین ب 1          0/02 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/01 میلی گرم

ویتامین ب 3         0/01 میلی گرم

ویتامین  ث           30 میلی گرم

گریپ فروت یك میوه اسیدی است و بهتر است كه آنرا همراه دیگر مركبات مصرف كرد و هنگامیكه آنرا می برید زود آنرا مصرف كنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ می شود .

گریپ فروت از لیمو ترش كمتر اسیدی است بنابراین آنهائیكه نمی توانند از لیمو ترش استفاده كنند بهتر است كه این میوه را بجای لیمو ترش مصرف كنند .

خواص داروئی:

 

1)گریپ فروت چون دارای كالری كمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است كه می خواهند وزن كم كنند و لاغر شوند . گریپ فروت از پرتقال كمتر قند درد .

2)گریپ فروت تمیز كننده بدن از مواد سمی است و این مواد را سریعا دفع می كند و دلیل آن این است كه هنگامیكه از گریپ فروت استفاده می كنید بعلت دفع مواد زائد ممكن است اسهال تولید شود.

3)گریپ فروت داروی خواب است . اگر می خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یك گریپ فروت و یا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخورید .

4)گریپ فروت ضد سرمخوردگی است و تب را پائین می آورد در هنگام سرمخوردگی و تب آب گریپ فروت بنوشید .

5)گریپ فروت بدلیل ترش بودن ترشح اسید معده را بیشتر می كند پس باید آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریك كرده و غذا را زودتر هضم نماید .

6)آنهائیكه كلیه و مثانه و كیسه صفرایشان سنگ تولید می كند حتما باید گریپ فروت بخورند زیرا گریپ فروت از درست شدن سنگ جلوگیری می كند .

7)مهمترین كاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و گریپ فروت شفابخش قلب است زیرا كلسترول را پائین آورده و رگها را از وجود چربیها و مواد رسوب كرده پاك می كند و پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد .

تحقیقاتی كه جدیدا روی بیماران مبتلا به كلسترول بالا انجام شده است نشان داده است كه مصرف 2 عدد گریپ فروت در روز كلسترول خون را بطور متوسط 10% پائین می آورد و حتی مقدر HDL  را كه چربی مفید است بالا می برد . بنابراین كسانیكه مبتلا به عارضه كلسترل بالا هستند باید گریپ فروت را با پوست مصرف كنند زیرا پكتین و ویتامین P در قسمت  سفیدی پوست گریپ فروت وجود دارد .

8)خوردن دو عدد گریپ فروت در روز احتمال حمله قلبی را بنحو بارزی كاهش می دهد بنابراین كسانیكه در خانواده شان سابقه قلبی و بیماری قلبی وجود دارد حتما باید از گریپ فروت استفاده كنند .

9)تحقیقاتی كه در روی خوكها انجام گرفته نشان داده است كه گریپ فروت در سلامتی شریانها اثر معجزه آسائی درد . دانشمندان به یك دسته از خوكها غذاهای چرب ولی همراه با پكتین گریپ فروت دادند و به دسته دیگر بدون پكتین گریپ فروت . دسته اول عمر بیشتر داشته و بعد از تشریح جسد آنها بهیچ وجه اثری از تصلب شرائین مخصوصا در شریانهای اكلیلی قلب و آئورت دیده نشد در حالیكه دسته دوم كه فقط غذاهای چرب مصرف كرده بودند مبتلا به تصلب شرائین و كلسترل بالا شده بودند .

دانشمندان ژاپنی چند سال پیش آزمایشهائی در مورد اثر گریپ فروت روی سرطان بر روی موشها انجام دادند . به موشهائی كه مبتلا به سرطان بودند عصاره گریپ فروت تزریق كردند و با كمال تعجب مشاهده نمودند كه رشد غده سرطانی در آنها متوقف شد و پس از چندی همه آنها بهبود یافتند . آنها نتیجه گرفتند كه در گریپ فروت و مخصوصا در پوست آن ماده ضد سرطان وجود دارد .

10)هسته گریپ فروت نیز خواص بسیاری درد زیرا میكرب كش ، ضد قارچ و ضد Yeast است البته عصاره هسته گریپ فروت بصورت قرص و كپسول در فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها موجود است می توانید خریدری كرده و مصرف كنید و یا اینكه هسته های گریپ فروت را جمع آوری كرده و خشك كنید سپس در داخل آسیاب برقی ریخته و پودر كنید و هر روز مقدر یك قاشق چایخوری از آنرا با آب میل كنید یا اینكه همانطوریكه گفته شد همه گریپ فروت را با پوست سفید آن دو هسته آن در داخل مخلوط كن برقی ریخته و مصرف كنید.

مضرات :

گریپ فروت را نباید بهمراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می كند مثلا كسیكه داروی فشار خون مصرف می كند اگر آنرا با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پائین می آید و خطرناك است.





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

درخت انگور كه درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده كه از دیوار و درختان مجاور بالا می رود . ساقه آن گره در و دارای بگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تیره می باشد . گلهای آن كوچك ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر می شود . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و برگهای مختلف است .

تركیبات شیمیایی:

كلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است . بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی می كنیم .

1)برگ مو: دارای ساكارز ، لوولز Levulose ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است .

2)دم خوشه انگور : دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است .

3)غوره ك میوه سبز رنگ و نارس انگور است كه دارای طعم ترش می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیك ، اسید فرمیك ، اسید سوكسینیك Succinique Acid ، اسید اگزالیك ، اسید گلوكولیك Glucolique Acid و قند می باشد .

4)انگور رسیده : در صد گرم حبه انگور مواد زیر موجود است :

آب                                  75 گرم

پروتئین                            1/3  گرم

مواد قندی                       20 گرم

كلسیم                           12 میلی گرم

فسفر                           0/4 میلی گرم

آهن                             0/4  میلی گرم

سدیم                          3 میلی گرم

پتاسیم                        175 میلی گرم

ویتامین آ                      100 گرم

ویتامین ب 1                 0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2                  0/03 میلی گرم

ویتامین ب 3                 0/3 میلی گرم

ویتامین ث                    4 میلی گرم

5-پوست انگور دارای تانن ، تارتارات پتاسیم ، اسید های آزاد و مواد معدنی می باشد .

6-هسته انگور : در هسته انگور مقدری روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد مایل به سبز است . این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد . روغن هسته دارای تری گلیسیرید ، اسید اولئیك ، اسید پالمتیك ، اسید لینولئیك ، اسید استئاریك و اسید آراشیك می باشد .

خواص داروئی:

خواص درمانی میوه انگور

انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است .

1) اخلاط بدن را متعادل می كند .

2)بسیار مقوی و مغذی است .

3)خون را تصفیه می كند .

4)سینه و ریه را صاف و تمیز می كند .

5)برطرف كننده یبوست است .

6)انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است .

7)در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .

8)برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده  می شود .

9)برای درمان نقرس بسیار مفید است .

10)آنهایی كه معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .

11)انگور بهترین میوه برای كسانی است كه می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریك ، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاك كنند . اینگونه اشخاص باید در هر فهته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب كه هر دو ساعت یكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقریبا 2 كیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف كنند فقط می توانند آب بنوشند .

12)رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و واسیر نیز مفید است .

13)برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن كردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یك تكه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی كمی جوش شیرین بشوئید .

14)زیاده روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ كلیه می كند .

خواص طبی روغن هسته انگور

روغن هسته انگور گرم كننده بدن است ، این روغن ضد یبوست می باشد . از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.

خواص طبی هسته انگور

هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است :

1)دارای تانن است  بنابراین قابض است .

2) اسهال را برطرف می كند .

3)ترشح ادرار و اسپرم را كم می كند .

4) گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می دهند .

5)هسته انگور برای آنهایی كه مثانه و كلیه ضعیف دارند مضر است .

خواص طبی پوست انگور

پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است :

1- پوست انگور را خشك كرده و می سوزانند خاكستر بدست آمده را برای درمان اكثر زخم ها استفاده می شود .

2- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است كه در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آرود .

خواص طبی غوره

غوره كه بانگلیسی Un-ripe grape نامیده می شود از نظر طب قدیم ایران سردو قابض است :

1.در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .

2.آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .

3.بیماری اسكوربوت كه بعلت كمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود .

4. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیك و رماتیسم حاد بسیار مفید است .

5.در دفع زردی موثر است .

6.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می كند .

7.حرارت و صفرای بدن را دفع می كند و روده ها را ضد عفونی می كند .

8.آب غوره تقویت كننده كبد است .

9.برای برطرف كردن ورم گلو آ غوره قرقره كنید .

10.برای دفع كرم و روده و تقویت معده باید بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف كنید البته در اینمدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

11.آب غوره درمان كننده پا درد و كمر درد می باشد . برای معالجه میتوان بمدت دهروز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در اینمدت اجتناب كرد .

12.ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیك است .

خواص طبی برگ مو

1.برگ مو قابض است .

2.دم كرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می كند .

3.برای خونریزیها مفید است .

4.در رفع نقرس و زردی موثر است .

5.استفراغ را برطرف می كند .

6.در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی موثر است .

7.هنگامیكه پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم كرده آن اثر مفید درد .

8.گرد برگهای جوان و خشك شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحیم و خون آمدن از بینی درد .

9.برای برطرف كردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه كرده و دست و پا را بمدت 15 دقیقه در آن قرار دهید .

10.برای تهیه دم كرده برگ مو ، مقدر 15 تا 20 گرم برگ مو را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند .

11) از دم كرده برگ مو  می توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد .

12.دم كرده برگ مو برای رفع واریس مفید است .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

چون اولین بار پادشاه  روم بنام جنتیوس كه در سالهای 167-180 قبل از میلاد حكومت می كرد بوسیله این دارو شفا یافت نام آنرا جنطیانا گذاشتند .

محمد بن زكریای رازی پزشك مشهور ایرانی نیز از این گیاه برای مداوای بسیاری از امراض استفاده می كرد .

كوشاد گیاهی است علفی ، چند ساله و بسیار زیبا ، دارای ساقه ای استوانه ای و سبز كه بلندی آن به حدود 1/5 متر می رسد . این گیاه بحالت خودرو در دشت ها و كوهستانهای اروپا و آُسیا می روید . برگهای كوشاد سبز رنگ ، نوك تیز و مثلثی است كه دو برگ با هم بوسیله دمبرگ كوتاهی به ساقه چسبیده اند و برگهای بالای ساقه بدون دمبرگ می باشد . گلهای آن زرد رنگ بوده كه به تعداد زیاد در اواخر بهار در كنار برگهای ظاهر می شود .

از نظر طبی ریشه این گیاه قسمت مورد استفاده آن است . این ریشه ضخیم ، گوشتی و برنگ زرد تیره و یا قهو ه ای قرمز بوده كه دارای طعمی بسیار تلخ و بویی نامطبوع است .

برای مصارف طبی ریشه كوشاد باید اقلا سه ساله باشد تا اثر داشته باشد .

تركیبات شیمیایی:

كوشاد دارای ماده ای شیمیایی بنام آماروجنتین می باشد كه بسیار تلخ است . بطوریكه اگر این ماده را با 5000 قسمت آب مخلوط كنیم هنوز هم طعم تلخ آن حس می شود .

تركیبات دیگر این گیاه بشرح زیر می باشد :

جنتوپیكرین ، جنتوپیكروزید ، جنتامارین ، جتی سین ، اسید جنتی سیك و جنتونوسید . كوشاد همچنین دارای مقدری تانن ، اسانس ، پكتین و چربی می باشد.

خواص داروئی:

كوشاد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است

1)اشتها را تحریك می كند

2)كوشاد گلبولهای قرمز و سفید خون را زیاد می كند بنابراین برای معالجه كم خونی و بیماریهای عفونی بكار می رود .

3)اثر ضد تورم درد و برای رفع آرتروز و رماتیسم مصرف می شود

4)تب بر است

5)بیماری مالاریا را برطرف می كند

6)درد نقرس را برطرف می كند

7)حرارت و رطوبت را زا بدن خارج می سازد

8)فشار خون را پائین می آورد

9)ناراحتی های كبدی را برطرف می كند

10)تقویت كننده معده و بدن است

11)اختلالات عادت ماهیانه را درمان می كند

12)گرفتگی روده ها را باز می كند

13)ادرار آور است

14)ضماد كوشا با سركه برای از بین ژبردن لكه های پوست مفید است

15)عصاره این گیاه مسكن تمام دردها است

16)ورم طحال را برطرف می كند

17)خون را تصفیه و تمیز می كند

18)درمان كننده زردی و یرقان است

طرز استفاده:

جوشانده : مقدر 20 گرم ریشه خرد شده كوشا را در یك لیتر آبجوش ریخته بگذارید برای مدت 20 دقیقه بآرامی بجوشد ، سپس آنرا صاف كنید . مقدر مصرف این جوشانده یك فنجان قبل از هر غذا است .

دم كرده : مقدرا 5 گرم ریشه كوشاد را در یك لیتر آبجوش ریخته و بگذارید چند ساعت بمانذ . سپس آنرا صاف كرده و استفاده كنید .

تنطور : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید . مقدر مصرف آن 10-15 قطره همراه با آب سه بار در روز است .

مضرات :

مصرف بیش از حد كوشا ممكن است باعث تحریك معده و بوجود آوردن حالت استفراغ و دل بهم خوردگی شود . زنان باردار و مادران شیر ده نباید از این گیاه استفاده كنند .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

سیر گیاهی است علفی و دائمی كه ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مركب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازك و ظریف برنگ خاكستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریك و نواری شكل برنگ سب تیره و گلهای آن كوچك و صورتی رنگ كه بصورت یك چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود .

سیر وپیاز رابطه ای نزدیك با هم دارند كه شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .

نام سیر در كتاب مقدس آمده ست و در مصر قدیم برای مومیائی مدرگان و خوش طعم كردن غذاها بكار یم رفته است . هومر شعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .

مردم در اروپا و اسپانیا از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می كردند .

بقراط پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد كرده و یكی دیگر از دانشمندان قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است .

سه نوع سیر وجود دارد :

1-سیر آمریكایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .

2-سیر تاهیتی كه از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آم به 8 سانتیمتر می رسد .

حضرت محمد (ص) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند :

از سبزی سیر تا می توانید استفاده كنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنكس كه سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیك نشود .

تركیبات شیمیایی:

سیر د ارای تركیبات گوگردی می باشد كه خاصیت ضد عفونی كننده میكرب كشی و جرم كشی باین گیاه می دهد .

سیر همچنین دارای مواید بنام آلیسین ، آلیساتین می باشد كه میكرب های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می برد

در صد گرم سیر خام مواد زیر موجود است :

آب                       61 گرم

انرژی                    6 كالری

موادنشاسته ای     29 گرم

چربی                 0/2 میلی گرم

كلسیم              30 میلی گرم

فسفر                200 میلی گرم

پتاسیم              530 میلی گرم

آهن                   1/5 میلی گرم

سدیم               20میلی گرم

ویتامین آ             20 واحد

ویتامین ب 1        0/25 میلی گرم

ویتامین ب 2        0/8 میلی گرم

ویتامین ث           15 میلی گرم

خواص داروئی:

سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است اسانس سیر كه در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود مركب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دریا بوئی كمتر كه از خودس یر كه برای تغییر طعم غذا مصرف می شود .

1)سیر بادشكن وضد عفونی كننده است .

2)خوردن سیر مصونیت  بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .

3)سیر كرم كش است .

4)سیر محرك و تقویت كننده بدن است .

5) سیر داروی سرمخوردگی و زكام است .

6)سیر اثر خوبی در معالجه سل درد

7)سیر خون را رقیق می كند

8)سیر اثر خوبی در تنگی نفس درد

9)خوردن مداوم سیر لقوه ور عشه را از بین می برد .

10)سیر چون گرم و خشك است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می كند.

11)سیر درمان كننده دردهای نفاصل ، سیاتیك و نقرس می باشد .

12)سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .

13)آنهائی كه قطره قطره ادرار می كند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمانش ود .

14)سیر زخم های ریه و درد معده را زا بین می برد .

15)سیر سنگ های كلیه را شكسته و خارج می سازد .

16)سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .

17)مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسكین می دهد .

18)سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط كنید و ضمادی از آن درست كنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلك چشم مفید است .

19)سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است .

20)برای از بین بردن میخچه كف پا از ضماد سیر استفاده كنید .

21)جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .

22)جهت ضد عفونی كردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده كنید :

مقدر 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شكر یا قند مخلوط كرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدر مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است .

23)جدیدا در یكی از بیمارستان های آمریكا برای ضدعفونی كردن فضای بیمارستان از سیر استفاده كنید .

24)پاستور پزشك معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باكتری كشی سیر را تائید كرده است .

25)سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است .

26) در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیكه آنفولانزا شبوع درد مصرف آنب الا می رود درچندسالپ یش كه آنفلوانزا شیوع پیدا كرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف كردند .

27)خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد .

28)یكی از دانشمندان آمریكایی كه در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می كند معتقد است كه سیر روی مرض ایدز اثر مثبت درد .

29)مصرف سیر مقدر كلسترول خون را پائین می آورد . مقدر LDH را كاهش می دهد . مقدر مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است كه با مصرف سیر در چند ماه اول مقدر كلسترول ممكن است بالا رود و این بدین علت است كه كلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود كه از آنجا دفع گردد بعد از اینكه كلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگاهدری آن روزی نصف سیر خام مصرف كرد . گ

30)خوردن سیر از سرطان جهاز اهضمه جلوگیری می كند .

31)چینی ها قرن هاست كه برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می كنند .

مضرات :

سیر با آنكه خواص بسیاری درد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و  عوارض بواسیر می شود  . سی برای آنهائیكه اسهال دارند مضر است .

آنهائیكه معده ضعیف دارند و بطور كلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط كنند .

كسانیكه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمك پخته و كمی بان روغن بادام یا كرده اضافه كنید تا مضر نباشد .

اشخاصی كه گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حكیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده كنند .

برای  پختن سیر پس از پوست كندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی كه دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور كسانیكه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده كنند.





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 13 تیر 1389


( کل صفحات : 12 )    ...   7   8   9   10   11   12   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML:
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic