تبلیغات
***طب سنتی یعنی احیای سلامت*** - مطالب هفته اول تیر 1389
***طب سنتی یعنی احیای سلامت***
♥♥♥♥سلامتی را با ما تجربه کنین.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


♥♥♥♥این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد. ♥♥♥♥

مدیر وبلاگ :موسی ظروفی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
بیشتر کدام یک از موارد زیر می تواند در درمان بیماری شما موثر باشد؟











كلیات گیاه شناسی

گل قاصدك كه بنام های هند بابری ، خبر آرو و كاسنی بری نیز معروف است گیاهی است علفی و دائمی كه ساقه آن بارتفاع 40 سانتی متر می رسد .

این گیاه دارای رشه ای است برنگ قهو ه ای مایل به زرد كه پر از شیرابه سفید رنگی می باشد .

در انتهای ساقه گل آن قرار درد . برگهای گل قاصدك سبز رنگ و بریدگیهای مثلث شكل و نوك تیزردد و بر روی سطح زمین می باشد .

گل قاصدك در وسط چمن ، حاشیه شوره زار ، كنار جاده ها و اراضی بایر و بطور كلی در همه جا می روید و شاید دلیل آن این است كه طبیعت می خواهد به انسان بگوید كه درهر نقطه ای زندگی می كند احتیاح به این گیاه درید و هنگامیكه آنرا با وسائل مكانیكی و شیمیایی از بین می برید دوباره بعد از چندی سر از خاك بیرون می آورد .

گل قاصدك در حدود 15 نوع مختلف درد

زنبور عسل این گیاه را بسیار دوست درد و شهد زیادی از آن بدست می آرود . برگهای جوان گل قاصدك را معمولا به سالاد می خورند و چون خیلی تلخ است باید آنرا با ترشی یا آبلیمو مصرف كرد . از قسمت های مختلف گیاه مانند ریشه ، برگ وشیرابه آن در طب استفاده می شود .

تركیبات شیمیایی:

تلخی برگهیا این گیاه مربوط به یك ماده متبلور تلخ بنام تاراكسین است  ضمنا این گیاه دارای ساپونین ، قندهای مختلف و اسید های چرب است .

این گیاه بالاترین حد ویتامین آ را در بین گیاهان درا ست و همچنین دارای مقدر زیادی پتاسیم است

در صد گرم برگ گیاه گل قاصدك مواد زیر موجود است

آب                               85 گرم

پروتئین                         2/7 گرم

مواد چرب                      0/7 گرم

نشاسته                      10 گرم

كلسیم                       185 میلی گرم

فسفر                        65 میلی گرم

آهن                          3 میلی گرم

سدیم                      75 میلی گرم

پتاسیم                     400میلی گرم

ویتامین آ                 14000 واحد

ویتامین ب 1             0/2 میلی گرم

ویتامین ب2             0/25 میلی گرم

ویتامین ب 3           1/2 میلی گرم

ویتامین  ث            45 میلی گرم

خواص داروئی:

این گیاه از نظرطب قدیم ایران سرد و خشك است و از قدیم الایام برای درمان بیماریهای كبدی بكار می رفته است .

1)قابض و مقوی معده است

2)خوردن آن خونریزی از سینه را متوقف می كند

3)قاعده آور است

4)برای ازدیاد شیر نافع است و خانم های شیر ده باید مقدری از آنرا با سالاد بخورند

5)خنك كننده و معرق است

6)ترشح صفرا را زیاد می كند

7)خون را تصفیه می كند

8)از عصاره آن شیاف درست می كنند كه برای رفع ورم های داخل آلت تناسلی خانم ها و رحم مفید است

9)خوردن آب این گیاه مخلوط با روغن زیتون برای رفع مسمومیت مفید است

10)ضماد ریشه آن را در محل نیش عقرب یا زنبور و یا مار می گذارند كه بسیار مفید است

11)اوره را رفع می كند

12)كلسترول خون را كاهش می دهد

13)درمان كننده اگزما و بیماریهای پوستی است

14)درمان كننده كم خونی است

15)رماتیسم و نقرس را درمان می كند

16)برای درمان نارسایی اعمال كبد و تمیز كردن كبد از مخلوط زیر استفاده كنید

شیره ریشه گل قاصد                            100 گرم

الكل 90 درجه                                       18 گرم

گلیسیرین                                           15 گرم

آب                                                     17 گرم

مواد گفته شده را با یكدیگر مخلوط  كنید و به مقدر یك قاشق سوپخوری سه بار در روز مصرف نمائید.

17)دم كرده این گیاه را نیز برای تمیز كردن كبد بكار می برند . مقدر مصرف آن یك فنجان سه یا چها بار در روز است

طرز استفاده:

برای تهیه این دم كرده باید 50 گرم گیاه خشك شده را در یك لیتر آّبجوش ریخته و به مدت 5 دقیقه بگذارید بماند و سپس آنرا صاف كرده و استفاده كنید .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
دوشنبه 7 تیر 1389

 

كلیات گیاه شناسی

خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در كتاب مقدس 42 بار تكرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم شكورهای راوپایی و آمریكایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در كیك و شیرینی مصرف می كنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در كشورهای عربی بعنوان یك غذای اصلی بكار می رود .

یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریكه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مدره جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .

مسلمانان معتقدند كه حضرت محمد (ص) این درخت را خلق كرده اند . در دیانت مسیح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است كه در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .

تركیبات شیمیایی:

خرما دارای 25 درصد ساكاروز ، 50درصد گلوكز ، و مواد آلبومینوئیدی ، پكتین و آب می باشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین A,B,C,E و مقدری املاح معدنی می باشد .

خواص داروئی:

درخت خرما خواص بیشماری درد و می توان گفت كه از تمام قسمتهای این درخت می توان استفاده كرد و یك ضرب المثل عربی می گوید كه خواص درخت خرما باندازه روزهای سال است.

از برگ و شاخه  درخت خرما سبد  و فرش تهیه می كنند . از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل . همانطور كه می دانیم  خرما تنها میوه ایست كه در صحرا وجود دارد و طبیعت این درخت را به مردم صحرا داده است كه تمام احتیاجات خود را از آنر فع می كنند .

مردم صحرا هسته درخت خرما را در كرده و از آن نان می پزند یا در این هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده می كنند زیرا دم كرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس كرده و بعنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقدند كه این غذا از گندم و جو مقوی تر است .

اعراب از قدیم اعتقاد داشتند كه خرما انرژی خورشید را  گرفته و در خود ذخیره می كنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود .

اعراب از خرمای كال نیز استفاده می كنند و معتقدند كه اثرات درمانی بسیاری درد من جمله خرمای سبز تقویت كننده اعمال جنسی و انرژی زا یم باشد . حتی هسته خرمای سبز را نیز در كرده و پمادی از آن تهیه می كنند كه برای زخمهای آلات تناسلی بكار یم رود .

اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلك های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست كرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .

زندگی پرمشغله و ناراحتی های روانی كه میل جنسی را در بعضی از اشخاص از بین می برد بهترین علاجش خوردن مداو م خرما است كه میل جنسی را باین اشخاص باز می گرداند . در زمانهای قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی بكار می برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است .

گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد .

مضرات :

مواظب باشید در خوردن آن افراط نكنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی كه لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی كه بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید كمتر از این میوه استفاده كنند





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
دوشنبه 7 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

زیره گیاهی است یكساله كوچك و علفی كه ارتفاع آن 60 سانتیمتر است ریشه آن دراز و باریك برنگ سفید ، ساقه آن راست و برگهایش به شكل نوار باریك و نخی شكل و برنگ سبز می باشد .

گلهای زیره سفید یا صورتی بصورت چتری در انتهای ساقه  ظاهر می شود . این گیاه بطور وحشی در مناطق مدیترانه می روید . زیره برنگهای زرد تیره ، سبز و خاكستری وجود دارد . در گویش محلی طبس به آن کرابیه می گویند.

تركیبات شیمیایی:

زیره دارای تانن ، روغن زرین و اسانس است .

اسانس زیره را از تقطیر میوه له شده تحت اثر بخار آب بدست می آورند . این اسانس مایعی است بیرنگ كه در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه ای رنگ می شود .

بوی زیره مربوط به آلدئیدی بنام كومینول است  . مقدر كومینول در زیره بسته به محل كشت آن بین 30 تا 50 درصد است .

خواص داروئی:

 

1) قابض و خشك كننده است

2)ضد تشنج است

3)برای برطرف كردن بیماری صرع مفید است

4)در دفع گاز معده موثر است

5)قاعده آور است

6)عرق آور است

7)برای رفع برونشیت از دم كرده زیره استفاده كنید

8)برای برطرف كردن سوءهاضمه مفید است

9)ترشحات زنانگی را برطرف می كند

10)برای تحریك اشتها زیره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخورید

11)برای برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زیره را تفت داده و سرخ كنید سپس با آب بخورید .

12)برای رفع نفخ روده و معده می توانید دم كرده زیره را تنقیه كنید

13)برای التیام زخم چشم ، دانه های له شده زیره سبز را در آب برنج خام خیس كرده و سپس مایع بدست آمده را قطره قطره روی زخم چشم بریزید.

14)هنگامیكه اطفال شیر خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پیچیده چند قطره اسانس زیره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهید .

15)و بالاخره زیره را در غذاهایی كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنید .

طرز استفاده:

دم كرده زیره : مقدر 5 گرم زیره را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید .

مخلوط با عسل : گرد زیره را به مقدر یك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنید .

اسانس زیره : این اسانس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها  خریدری كنید . مقدر مصرف آن 2 قطره در یك لیوان آب نیم گرم می باشد.

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
دوشنبه 7 تیر 1389

 

كلیات گیاه شناسی

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . حدود بیست قرن  قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می كرده اند .

ایالت فلوریدا مهمترین تولید كننده خیار در آمریكا است و حدود یك سو م خیار كل آمریكا را تولید می كند .

خیار گیاهی است علفی و یكساله دارای ساقه خزنده وپ وشیده از خارهای نازك و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ كه به دو صورت نر و ماده روی یك پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممكن است كوچك و یا دراز باشد .

تركیبات شیمیایی:

خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیك و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد .

در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .

انرژی                        8 كالری

آب                           95 گرم

پروتئین                    0/6 گرم

مواد چربی               0/1 گرم

مواد نشاسته ای      2/5 گرم

فسفر                    30 میلی گرم

آهن                      0/2 میلی گرم

كلسیم                  25 میلی گرم

پتاسیم                 160 میلی گرم

ویتامین آ                 250 واحد

سدیم                    6 میلی گرم

ویتامین ب 1           0/03 میلی گرم

ویتامین ب 2           0/04 میلی گرم

ویتامین ب 3          0/2 میلی گرم

ویتامین ث            7 میلی گرم

خواص داروئی:

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا كمك می كند .

1)خیار حل كننده اورات و اسید اوریك است بنابراین مرض نقرس را درمان  می كند .

2)خیار ادرار آور است .

3) خیار ادرار آور است .

4)خیار خون را تصفیه می كند.

5)سوپ خیار حبس البول را از بین می برد .

6)عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع می كند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود .

7)خیار عطش را تسكین می دهد .

8)خیار ملین است .

9)خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروكهای صورت را از بین یم برد و صورت را جوان می كند.

10)اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید .

11)اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید :

یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود سپس آنرا صاف كنید و بگذارید سرد شود بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید و بهم بزنید و با پارچه صاف كنید و به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید  هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند .

مضرات :

اشخاصی كه ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد .

خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند . كسانیكه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند باید آنرا با نمك بخورند .





نوع مطلب : خواص میوه ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
دوشنبه 7 تیر 1389

كلیات گیاه شناسی

گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است . در بیشتر نقاط ایران نیز می روید . از زمانهای قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است .

بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماریهای مختلف از آن استفاده می كرده است . در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می كردند .

گشنیز گیاهی است علفی و یكساله ، برنگ سبز كه ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز می رسد . برگهای آن به دو شكل ظاهر می شود آنهائی كه در قاعده ساقه وجود دارد بشكل دندانه دار و دیگری در طول ساقه كه باریك و نخی شكل می باشند .

قسمت مورد استفاده گیاه ،‌ساقه و برگ و میوه آن است . میوه گشنیز گرد و برنگ زرد می باشد . بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقریبا بد بو است ولی بر اثر خشك شدن این بو از بین رفته و خوشبو می شود . حتی نام لاتین گشنیز از لغت یونانی Korio مشتق شده كه به معنی بد بو است .

تركیبات شیمیایی:

در یكصد گرم گشنیز مواد زیر وجود دارد

آب                    7/5 گرم

مواد چرب           15 گرم

سلولز                 38 گرم

اسانس               1 گرم

اسید اگزالیك        12 میلی گرم

كلسیم               170 میلی گرم

ویتامین آ             200 واحد

ویتامین ث           50 میلی گرم

مواد جرب گشنیز مركب از اسید اولئیك ، اسید پالمتیك ، اسید لینولئیك و اسید پتروسه لینیك است .

ذر برگهای خشك گشنیز مقدر زیادی ویتامین A,C   یافت می شود .

خواص داروئی:

خواص طبی گشنیز

گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است

خواص تخم گشنیز بقرا ر زیر است

1)تخم گشنیز را پودر كرده و با نسبت مساوی با شكر و یا عسل مخلوط كنید برای تقویت بدن بسیار مفید است

2)معده را تقویت می كند

3)خوذن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا كمك می كند

4)ادرار آور است

5)قاعده آور است

6)كرم های معده و روده را از بین می برد

7)برای برطرف كردن تب تیفوئید مفید است

8)خاصیت ضد باكتری درد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می كند

9)تب های نوبه ای را از بین می برد

10)برای نرم كردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده كنید

11)جوشانده تخم گشنیز خواب آور است

12)زكام را برطرف می كند

12)تخم گشنیز شیر را در مادران شیر ده زیاد می كند

13)برای تسكین درد دندان تخم گشنیز بجوید

14)تقویت كننده قلب است

15)جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می كند

خواص برگ وساقه گشنیز

1)آّ گشنیز خواب آور است

2)مسكن و آرام كننده است

3)مسمومیت های حاصله از مواد پروتئینی را برطرف می كند

4)با غذا گشنیز بخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری كند

5)تشنگی را برطرف می كند

6)طحال را تمیز و تقویت می كند

7)برای فتق مفید است

8)برای برطرف كردن بوب بد دهان سوپ گشنیز بخورید

9)دل درد را برطرف می كند

طرز استفاده:

فرمول برطرف كردن بواسیر

حدود 10 گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن قهو ه ای شود سپس آنرا پودر كنید و با سركه و یا شراب مخلو ط  كرده و چند روز آنراب نوشید تا بواسیر از بین برود

برای برطرف كردن دندان درد

حدود 10 گرم تخم شگنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذاریدبجوشد تا حجم آن به یك لیتر برسد آنرا كمی سرد كنید و در دهان مضمضه كنید تا درد دندان برطرف شود

برای شستن دهان و دندان

یك قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یك لیوان آّ ب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه دم كنید سپس آنرا برای شستن دهان ،‌دندان و گلو غرغره كنید

مضرات :

گشنیزاگر باندازه بكار رود هیج گونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی توام با خستگی شدید می كند و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود .

تخم گشنیز را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا ایرانی و یا چینی خریدری كنید . چینی ها گشنیز را جعفری چینی Chinese Parsley  می نامند .





نوع مطلب : گیاهان دارویی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
دوشنبه 7 تیر 1389


( کل صفحات : 10 )    1   2   3   4   5   6   7   ...   


پیوند روزانه
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML: